Canoo

Bauhaus inspirálta hétszemélyes autó, havi előfizetéssel? Ugye nektek is egyértelmű, hogy Kaliforniában járunk? Majd meglátjuk mi lesz belőle, mindenesetre arra már most érdemes, hogy vitakozzunk róla, és megnézzük milyennek képzelik. A bauhaus inspirálta jelzőt kicsit erősnek érzem, de oké ezen túlléphetünk; azt írják annyiban volt így hogy próbáltak minden elhagyni aminek nincs funkciója és mindent a lehető legegyszerűbben megoldani. A belsőt tekintve nekem inkább klasszikus ’70-es és ’80-as évek beli sci-fik autói jutnak eszembe, amivel aztán pláne nincs bajom.

A leírás szerint a járgány cca. 400 km megtételére képes egy “tankkal”, és 80%-ra töltődik fél óra alatt, ami nem hangzik olyan rosszul. A bérlős konstrukció sem. Ha a MOL Limojából, vagy más hasonló car sharing szolgáltatásból, valamint más autós és globális trendekből indulunk ki, akkor elég nyilvánvaló, hogy működőképesek és hasznosak is ezek a lehetőségek.

Ha valamiért beugrott a BMW I3-asa, az nem a véletlen műve, hanem Richard Kimé, aki azt is és ezt is tervezte és ezt több jelből is; a hatalmas egynemű belső felületekből, a meglepően nagynak ható belső térből is észrevehetjük.

Az esztétikai ítéletet hozzátok meg ti, nekem tetszik, de azért óvatosan járjunk el az elektromos, megosztós és önvezető autós koncepciók mindegyikével, mert némelyik sosem lesz az aminek vártuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük