fbpx
Nyomj Entert

Grammy-díjas DJ-vel mutatta be a Tipton Eyeworks legújabb, limitált példányszámú szemüvegkeretét

A 333 egyedi darab mindegyike tisztelgés a magyar származású mérnök, Goldmark Péter Károly munkássága előtt, aki találmányával történelmet írt.

A Tipton Eyeworks budapesti showroomjában júniusban mutatta be a GOLDMARK nevet viselő, limitált kiadású szemüvegkeretet, melyből összesen 333 db készült. Az esemény sztárvendégei a Grammy-díjas DJ Vadim mellett MC Wolfie, DJ Bodoo és Bartha Ágoston gramofon DJ voltak.

A magyar származású mérnök, Goldmark Péter Károly a második világháború kitörésekor költözött az Egyesült Államokba. A Columbia Broadcasting System munkatársaként dolgozott évtizedekig, ott végzett tevékenységének köszönhető, hogy a mikrobarázdás hanglemezt a mai formájában ismerhetjük. Találmánya tette lehetővé, hogy a kiadók minőségi hangzást biztosítva, akár kontinenseket is átívelve szállítsák a zenét a törhetetlen vinilhordozókon.

A Tipton Eyeworks műhelyében már a kezdetektől fogva újrahasznosított anyagokból dolgoznak a szakemberek. A világsztárok által is kedvelt hazai márka évente több mint három tonna vinillemezt hasznosít.

A limitált kiadású, sorszámozott GOLDMARK szemüvegkeretet a márka budapesti műhelyében, kézzel állítják össze. Minden egyes darab újrahasznosított hanglemezből készített díszdobozban, 33 1/3 RPM jelzéssel és eredetiségigazolással együtt kerül tulajdonosához.

Tipton Eyeworks | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük