Akvarell erdő, madarakkal

Akvarell erdő, madarakkal

Bernát Barbara grafikus, a rengeteg könyvillusztrációs munkája mellett, az elmúlt időszakban egy egyedi tapéta mintát rajzol, ami egy közös projektjük Csaba Zita belsőépítésszel. Az igazán különleges, erdős-madaras tapéta egy szórakozóhely mosdójának a falát fogja díszíteni.

Elég testhezálló feladat Barbinak a növény- és állatrajzolás, akvarellezni is szeret, már több hasonló munkája is volt korábban, ez a vonal pedig nagyon egybevágott Zita elképzeléseivel. „A növények nagy kedvenceim, élvezem megfigyelni minden apró részletüket. Egy évig jártam a soproni AMI előtt tájépítész szakra, ahol még közelebb kerültem a témához. Talán az európai erdők állat- és növényvilága az, amit eddig a legtöbbször feldolgoztam már. Madarakat meg mindig nagyon jó rajzolni, bármilyen fajtát, de varjakat különösen. Van otthon papagájunk, ez szintén sokat segített a megfigyelésben…” – meséli Barbi.

Íme egy videó arról, hogyan rajzolja Barbi az erdőket és a madarakat, hogy utána ki lehessen őket festeni:

„Először megtervezem kis méretben a rajzot, a vázlatot felnagyítom, majd átvilágítom nagy vonalakban akvarell papírra. A végső vonalrajzot tűfilccel húzom ki. Általában szeretem, ha az előrajzolás nem konkrét, mert így lazább tudok lenni a kihúzáskor, úgy alakíthatom a részleteket, ahogy tetszik. És ezután jön az akvarellezés.”

Bernát Barbi, a Halisten Stúdió egyik alapítójának további munkáit a Behance és a Tumblr oldalán nézhetitek meg.