500-as után jöhet a 127-es?

Feltámasztani egy ikonikus autót mindig nagy kockázat. Így volt ez a VW bogárral is, melynek formája szerencsére 2012-től már „bogarasabb” lett, mint a ’98-as sorozaté.  Az újabb hamvaiból feltámadó pedig nem más, mint Pio Manzù Fiat 127-ese.

A Fiat 2007-ben bebizonyította Roberto Giolito által tervezett 500-assal, lehet úgy autót újraálmodni, hogy karakterét ne veszítse el a modernizálás rovására. Az 1970-es, Fiat 127-es megtervezése legalább olyan kockázatos, mint az 500-asé volt. Az eredeti modell egyike volt az első igazán innovatív autóknak. A 70-es évek stílusát Pio Manzù finoman rejtette el a 127-es vonalaiban. Ezeket a vonalakat vélhettük felfedezni a Zastavákban is.

David Obendorfer terveiben megpróbálja egyesíteni a múltat és a jövőt egy olyan autóban, mely arányaiban a ’70-es évek 127-esét idézi meg, de felszereltségében a modern kort szolgálja. Olyan high-tech eszközökkel lenne ellátva, mint például a többfunkciós érintőképernyő a műszerfal közepén.

A megálmodott Fiat 127-es koncepció valamivel nagyobb lenne, mint elődje. Alapja egy fiat punto és alfa romeo mito keresztezésű platformra épülhetne. A belső minimalista kialakítás egyszerre hordozza a nosztalgikus elemekben a múltat, de a modern felszereltség erős egyéniséget ad a légtérnek. A központi körkörös szellőzőnyílások, a króm fogantyúk és a jellegzetes kétküllős kormánykerék egyértelmű utalások az első 127-es modellre.