fbpx
Nyomj Entert


60 év az űrben I TaschenNéha nagyon nehéz nem megvenni dolgokat. Így van ez a Taschen számtalan kiadványával, amelyek azt követően, hogy elolvastuk vagy megnéztük, a jövőben is mindig ikonikus darabjai maradnak élőhelyünknek; szépen elmondják miért rajongunk, mely témákról készült csodálatos fotókért vagy illusztrációkért vagyunk hajlandóak arányaiban végülis nem is olyan sok pénzt fizetni. Megfelelően látványos helyeken előlhagyva a lakásban, ezekből rendszert építve tulajdonképpen meg is spórolhatunk néhány óra beszélgetést és elég csak megmutatnunk a polcunkat, vagy dohányzóasztalunkat, hogy kiderüljön kik vagyunk.

A cinizmuson túl ugyanakkor szín igaz, hogy gyönyörű tárgyak ezek a könyvek a tartalmukun túlmutató, kompakt szentélyei ezek az adott témáknak.

Most, hogy idén lesz ötven éve, hogy az első ember a Holdra lépett, a Norman Mailer félre Moonfire után egy újabb kötelező darabot hoz ki a Taschen: a “60 Years in Space” című albumot, amely az ötven éves évfordulón túlmutatva, az oda vezető, azt megelőző tíz évet is feldolgozza. Kelleni fog.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük