A LEGO alapelve szerint épült ez a lengyel családi ház

A LEGO alapelve szerint épült ez a lengyel családi ház

Néha egészen szokatlan helyről érkeznek ötletek egy megoldandó problémára: ennek a poznańi háznak az esetében az építészek a legózás gyerekkori emlékéhez nyúltak vissza, hogy kiaknázzák a lejtős telekben rejlő lehetőségeket.

Mindenki emlékszik még a LEGO-ból épített házakra, amiket alaplapokkal tudtunk szintekre osztani? A megoldás a felnőtt életben, egy valódi ház tervezése során is alkalmazható: a lengyel mode:lina™ építésziroda is erre a struktúrára épített a The Slab House tervezésekor.

A háromemeletes házat szintekre osztó, lemezes födémek még a funkciókhoz is hozzáadtak: az alsónak hála fedett külterek jöttek létre, míg a felsőre különálló tömegekből formált helyiségeket alakítottak ki, pont, ahogy kockákból raktuk volna össze gyerekként.

Forrás: DesignMilk

továbbiak
Új bútorkollekcióval jelentkezett az este’r partners belsőépítész iroda
architecture

Új bútorkollekcióval jelentkezett az este’r partners belsőépítész iroda

Cosy Living címmel a legmenőbb olasz tervezőktől válogatta össze a nappalira fókuszáló 2021-es kollekcióját az este’r partners belsőépítész iroda. Az olasz életérzést hozza el nappalikba a szentendrei központú este’r partners belsőépítész iroda. Radnóczy Eszter és tizenöt éve működő belsőépítész stúdiója tavaly Milánóban nyitott társirodát Stefano Napolitani építésszel közösen,
Esküvői ruhák, melyek egy életre szólnak | Nora Sarman 2021
divat

Esküvői ruhák, melyek egy életre szólnak | Nora Sarman 2021

A Nora Sarman menyasszonyi ruhákban az a legjobb, hogy nem csak az esküvőnkön viselhetjük őket. Mutatjuk a márka legújabb, Classy nevet viselő kollekcióját! Összegző kollekcióval jelentkezett 2021-re a Nora Sarman márka. Ez a márka hetedik esküvőiruha-kollekciója, melyben ott van az elmúlt évek minden tapasztalata, így egy kiforrott, saját világot közvetít.
Egy valódi igásló a KGST-blokkból | Chromiez x Werdy
design

Egy valódi igásló a KGST-blokkból | Chromiez x Werdy

Pöfögését messziről felismered, bumfordi alakja a gyermekkor kedves nosztalgiájával is összefűződik. Habár ritkaság, működőképes példányai máig róják az aszfaltot, ugyanazt a nem éppen balzsamillatú feladatot teljesítve: a szippantós IFA is örök. Ha a Chromiez-verziót teszed a vitrinedbe, akkor az vajon már kisteherautó? A KGST-piac leggyorsabb járműve megkérdőjelezhetetlenül és egyértelműen az