A piros-kék tipók 36 napja

A piros-kék tipók 36 napja

„Eddig még sosem vettem részt a „36 days of type” kihívásban, mert szerintem elég nagy erőfeszítést igényel minden nap kötelezően betűt rajzolni – amiben amúgy nem tévedtem -, de most valamiért azt éreztem, neki kell állnom. Még csak le sem gyártottam előre, mint sok tapasztaltabb résztvevő. Az akkori napi nyolc órás melóm mellett csináltam végig, és hát eléggé kizsigereltem magam fizikailag, na meg mentálisan is” – mesélte a HYPEANDHYPER-nek Tóth Nóra grafikus, designer.

Piros és kék

„A piros-kék színpárosítás valamiért nagy kedvencem az utóbbi időben, elég gyakran használtam más grafikákon is. Már az elején le szerettem volna redukálni a színhasználatot, hogy ne kelljen túl sokat gondolkozni a színeken idő hiányában, illetve hogy a végén egységes legyen az összkép. Így a piros és a kék lett a két domináns szín, a lilákat és rózsaszíneket pedig csak kiegészítésnek használtam.”

Kellemes hangulatú életképek

„A tematikánál kicsit kiszúrtam magammal, mert nem szűkítettem le kellőképpen. De hát a hibáiból tanul az ember, nem igaz? A fő irányvonal az volt, hogy tavasszal és nyárral kapcsolatos, kellemes hangulatú életképeket jelenítsek meg – ebbe belefértek állatok, emberek, tárgyak, az időjárás szeszélyessége, stb. Viszont amikor naponta ötleteltem az egyes betűkkel kapcsolatban, mindig rá kellett jönnöm, hogy ez a spektrum túl tág, és nehezíti a tervezést. De szerencsére végül jól sült el. Nagy öröm számomra, hogy a végeredmény másoknak is tetszik.”

Megvették az első három betűt

„Az Affinity Designer marketingese Dribbble-en talált meg, oda is posztolgattam a betűket, és mindig betaggeltem az Affinity Designert is, mivel ezzel a software-rel készítettem a grafikákat, részben azért is, hogy jó alaposan megtanuljam. Még javában tartott a challange, amikor kaptam tőlük egy emailt, hogy szeretnék megvenni az első 3 betűt, hogy felhasználhassák a marketing anyagaikhoz. Alig akartam elhinni. Fantasztikus érzés!”

Tóth Nóra„36 days of type” projektjét a Behance-oldalán nézhetitek meg teljes valójában!