A Twitter új madárkája

Először is azzal kell kezdjem, hogy nagyon elszemtelenedtek a twitter vezetői. Biztos az okozza ezt, hogy szimpla néhány millió dolláros startupból – vérszemet kapva – törnek az ég fele a kis madárkájukkal. Ez biztosan megszédítene minket is, de az mondat, hogy a “Twitter a madár, a madár a Twitter”, minden jóérzésű embert kiakaszt, mert mindannyian tudjuk, hogy mi a madár:

Ha feldolgoztuk a twitter elpofátlanodásának eme fokát, elkezdhetünk az arculat újratervezéséről is beszélni. Angolul amúgy is jobb talán ez a videó.

Szóval nézzük: a cég elhagyta a kis szövegbubit a madár szája elől, elhagyta a kis t betűt és mindent. Csak a madár maradt. Mert igaziból szerintük is a madár az ász. A madár vonalai kecsesebbek és kifinomultabbak lettek. Fejét nem csak úgy tartja morzsákat fürkészve az aszfalton a csikkek között, de nem ám, hanem egyenest az égre emeli, a távoli jövőbe tekint ahova a cég tart. Eltűnt a kis kócos séró is, és elegáns fejet kapott a madarunk.

A duma amúgy itt is rohadt fárasztó:

“This bird is crafted purely from three sets of overlapping circles—similar to how your networks, interests and ideas connect and intersect with peers and friends. Whether soaring high above the earth to take in a broad view, or flocking with other birds to achieve a common purpose, a bird in flight is the ultimate representation of freedom, hope and limitless possibility.”

Egyszerűen nem tudom megfeszíteni magam annyira, hogy leírjam magyarul e szavakat. Szóval értem én hogy rákapcsolták a bullshit generátort, de komolyan, e helyett az is jobb lett volna ha azt mondják: azért ilyen a madarunk, mert így királyabb és amúgy is megérett a változásra mert kicsit komolyodik a helyzet. Ez legalább őszinte. Félre ne értsen senki, szeretem a twittert mert kurvajó és hasznos is, sőt az új madárka sokkal jobban tetszik mint a régi, a telón is faszán mutat az új ikon, példát vehetne róla a foursquare és kezdhetne már valamit az is magával, főleg hogy a szarjával a mi honlapunk social media ikonsorát is totál kiakasztja. Meg az instagram. Na mindegy. Ez a mi bajunk.

Az, hogy az új logo három átfedésben lévő körből sikerült megnyomatni nagyon jól hangzik, nézzük is a videót róla:

Az új koncepció természetszerűleg jelzi az elképzeléseket a cég jövőjéről, amit egyelőre a jelek és adatok is alátámasztanak:

fölfelé!