Nyomj Entert


Apple CardAz Apple a Goldman Sachs-szel partnerségben a telefonálás után a kasszánk megreformálására vállalkozott. Bizonyára többetekben felmerült már, hogy valójában egyik, költéseinket vagy forgalmunkat elemző, bevalláson alapuló app sem jó, vagy hogy a számlatörténet áttekintése sehova sem vezető, időpazarló megoldás, a bankok pedig teljesen tudatosan nem törekednek arra, (vagy törekedtek eddig, mert vannak ígéretes fejlesztések) hogy teljesen átlátható képet kapjunk.

A nagy tech vállalatok már vagy telefonon, vagy más digitális eszközön keresztül beléptek a tranzakciók világába. Az Apple mostani fejlesztése ezzel szemben egy hitelkártya csupán, amely ugyan titánból van, de ugyanúgy használható mint az eddigi kártyák. A pénzügyi összehasonlítástól megkímélném magam és titeket is, tekintve, hogy az USA-ban releváns kamatok és a kártyát terhelő költségek számunkra per pillanat teljesen érdektelenek, de ami talán érdekes összehasonlítási alap, hogy ennél a hitelkártyánál a visszatérülő összegek nem hónap végén, hanem azonnal megjelennek a számlán.

Ami miatt mi is írunk a kártyáról az a legfontosabb képessége: fejleszti a pénzügyi tudatosságunkat, azáltal, hogy elemzi, kategorizálja és segít megérteni saját költési szokásainkat, amely sokunkra ráfér. Ilyen alkalmazások is voltak már, de az Apple-ben bízhatunk azon a téren, hogy érthetővé tudják tenni számunkra a kinyerhető adatokat.

Ja igen, tech óriások és bizalom… A vállalat ígérete szerint, harmadik félnek, (már ha az Apple x Goldman Sachs kettőst egy félnek tekintjük) sosem adják ki az adatainkat. Na igen, azt hiszem, éppen elég az is, ha náluk megvan.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük