Átadták Budapest első felhőkarcolóját, a MOL Campust

Átadták Budapest első felhőkarcolóját, a MOL Campust

2022. december 8-án adták át Magyarország első felhőkarcolóját, a MOL-székházat, amely a maga 143 méteres magasságával egészen egyedülálló panorámával kecsegtet a dolgozóknak és a látogatóknak egyaránt.

A kortárs építészet kiugró épületét a londoni Foster+Partners tervezte a magyar Finta Stúdióval karöltve – a londoni vállalat senior partnerével, Giles Robinsonnal korábban készített interjút a Hype&Hyper, amelyben többek között azt is elárulta, hogy milyen kihívásokkal járt a MOL-székház megtervezése, valamint a lengyel fővárost ékesítő Varsó Toronyról is beszélt.

Átalakuló városképek Budapesten és Varsóban | Foster + Partners
Hogyan tervezzünk mérföldkőnek számító épületet egy olyan városban, amely zsúfolásig telített történelemmel? Milyen lesz a jövő munkahelye? Hogyan reagálhat az építészet a városi munka és az élet változó természetére? A budapesti és a varsói városképet gazdagító legújabb épületeket a Foster + Partne…

A székház fő prioritásai között a fenntarthatóság is szerepelt: az épületre mintegy 900 négyzetméternyi napelem került, emellett a hűtési- és fűtési rendszer geotermikus energiát használ, a felhőkarcoló pedig a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

A BudaParton elhelyezkedő felhőkarcoló 2500 olyan dolgozó számára fog új munkahelyszínt biztosítani, akik mindeddig kilenc különböző budapesti telephelyen végezték a munkájukat. A székház tervezésekor a dolgozók kényelmét és hatékonyságát tartották szem előtt: az irodák az úgynevezett AWB, vagyis Activity-Based Workplace modellt követik. Ez azt jelenti, hogy a munkatársak a feladatuktól függően, szabadon dönthetnek az aktuális munkakörnyezetükről, ezt pedig tetszőlegesen változtathatják is.

Közép-Európa kilencedik legmagasabb épülete nem marad rejtve a látogatók elől: tavasztól a nagyközönség is szemügyre veheti a MOL-székház nyújtotta kilátást, például a 29. emeleti kilátóteraszról, valamint eltöltheti szabadidejét a látogatói központban, az épület két éttermének egyikében, vagy a Fresh Cornerben.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport vezérigazgatója a székház átadásán hangsúlyozta a vállalat jövőbe vetett hitét. „A MOL is azért döntött úgy 2016-ban, hogy új, saját tulajdonú székházat épít, mert hiszünk és bízunk a jövőben. Ezt az épületet nem magunknak, hanem a jövőnek, a jövő generációjának és a jövő dolgozóinak építettük” – mondta a megnyitón. „Az épületben minden a dolgozókról szól, a szerethető közösségi terek, a kollaboratív munkakörnyezet és a fenntartható megoldások is.”

Budapest első felhőkarcolója, a MOL Campus plakát formájában is elérhető a Hype Store-ban!

továbbiak
Álom vagy valóság? – Tudatalattink feltárása
lifestyle

Álom vagy valóság? – Tudatalattink feltárása

Életünk során átlagosan több mint huszonöt évet töltünk alvással, melynek csupán töredékében álmodunk ténylegesen. Az álomképek így is nagy hatással lehetnek ránk ébredésünket követően, persze, ha emlékszünk is rájuk. Kupics Zsófia kártyajátéka ezeknek értelmezésében segít, szakrális játékélménnyel párosítva. Az álom a bennünk kavargó képek, gondolatok, hangok és érzelmek összessége, amely
Karakterváltás a Kopaszi-gáton – partot ért a SHO
lifestyle

Karakterváltás a Kopaszi-gáton – partot ért a SHO

Jártál már olyan étteremben, ahol az ajtón kilépve azt érezted, hogy tulajdonképpen akkor sem válna unalmassá, ha néhány óra múlva visszatérnél? Bátor vállalás manapság olyan helyet nyitni, ami több stílust és karaktert ötvöz, és minden akar lenni egyszerre. A frissen debütáló SHO restaurant, bar & café azonban vállalta a kockázatot, és
Ünnepi öltözet az otthonunknak – egy kis csavarral | Karácsonyi dekorációs kalauz
lifestyle

Ünnepi öltözet az otthonunknak – egy kis csavarral | Karácsonyi dekorációs kalauz

Ebben az időszakban nemcsak a lelkünk, hanem a környezetünk is a karácsonyra hangolódik. Íme néhány ötlet, hogy idén se legyen megszokott vagy unalmas az ünnepi készülődés! Karácsonyi kisokos No.4! Ententyky: letisztult kötődés A cseh márka idén egy egészen különleges adventi koszorút dobott piacra. Az Ententyky természetességét képviselő dísz sajátos