Audioberendezés mint műalkotás | Pantheone Audio

Audioberendezés mint műalkotás | Pantheone Audio

Klasszikus esztétika találkozása a luxussal: ismerjétek meg a Red Dot Díjas, figyelemreméltó ausztrál cég, a Pantheone Audio vezeték nélküli hangszóróját, amely a Pantheone I elnevezést kapta. A Pantheone I nemcsak kiváló hangminőséggel tölti be a teret, hanem enteriőrünknek domináns éke is lehet.

Biztosan sokak számára ismerős a Róma központjában elhelyezkedő Pantheon, az ókori építészet egyik legjelentősebb alkotása. Az épület egyik jellegzetes megoldása a rotunda mennyezetének kialakítása, amelynek közepén egy kilenc méter átmérőjű, kör alakú nyílás (oculus) található.  A Pantheon I kifinomult és speciális alakja is az oculus formáját idézi meg. A légies kialakítás hangsúlyozza az akusztikai élményt és szoborszerű megjelenést is kölcsönöz a tárgynak.

„Egy hagyományos hangberendezéshez vagy hangszóróhoz képest, amely szintén használható otthoni dekorációként, a Pantheone I minimalista megjelenésével ötvözi a zenét a művészettel, ezáltal bármely helyiségbe beilleszkedik és közben minőségi hangzást biztosít” – mondta el Oren Adani, a Pantheone Audio építészetben is jártas CEO-ja a Design Milknek adott interjújában.

A luxus és a klasszicista megközelítésű design nem véletlen, hiszen a Pantheone Audio kreatív csapatát Anne-Claire Bottos vezeti, aki olyan prémium divatházakkal dolgozott már együtt, mint a Cartier, az Yves Saint Laurent, a Jean-Paul Gautier vagy a Givenchy.

A Pantheone I szoborszerű formavilága négy év kutatást és fejlesztést igényelt, mielőtt 2020-ban végül elnyerte a Red Dot formatervezési díjat.

További információkért látogassatok el a márka weboldalára.

Forrás: Design Milk

Pantheone Audio | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Építészek, akik mutatják az irányt | Pyxis Nautica interjú
east

Építészek, akik mutatják az irányt | Pyxis Nautica interjú

Budapesten számos irodaház fűződik a nevükhöz (2019-ben az Év Irodája versenyen ők nyerték el az Év Belsőépítész Cége díjat), portfóliójukban azonban vidéki nyaralókat is szép számmal találunk. A Pyxis Nautica [https://www.pyxisnautica.hu/main] tevékenységéről az iroda egyik alapítójával, Monori Lászlóval beszélgettünk. Hogyan alakult meg a Pyxis Nautica és
A rakétamászókától a Wichmann kocsmáig | Itt vannak az új HYPE plakátok!
art

A rakétamászókától a Wichmann kocsmáig | Itt vannak az új HYPE plakátok!

A régi idők játszótereiről ismert cica- és rakétamászóka, az M3-as metrómegállók színes csempéi és ülőbútorai valamint az 1980-as évek budapesti autótérképe is megelevenedik a HYPEANDHYPER egyedi plakátjain. Az izgalmas printeket olyan kreatív városimádók mutatják be, mint Tomcsányi Dóri divattervező, Vincze Miklós újságíró, a népszerű grofjardanhazy Insta-profil szerkesztője, vagy Trellay Levente,
Designkabin elérhető áron | Itt a Hello Wood Kabinka!
architecture

Designkabin elérhető áron | Itt a Hello Wood Kabinka!

A szupermenő Workstation-kabin után itt a Hello Wood újabb üdvöskéje, a Kabinka. A falusi építészeti örökségéből merítő kompakt kisházat akár lapra szerelve is kérhetjük, ha elég bátrak vagyunk. A hazánkban pár éve berobbant „tiny house”, azaz kisház-mozgalom a tudatosabban élő és építő emberek táborát tömöríti. Egyre többen vannak a természetközeli