Bátori Zsuzsanna illusztrálta Dan Brown gyerekkönyvét

Bátori Zsuzsanna illusztrálta Dan Brown gyerekkönyvét

A többszörös bestseller szerző, Dan Brown egy gyerekkönyvvel debütált, amelyben a történetet az általa komponált zenét kísérik, de nem csupán ezért érdekes a Vad szimfónia: rajzait egy magyar illusztrátor, Bátori Zsuzsanna készítette.

Két évvel ezelőtt értesítette Bátori Zsuzsannát az ügynöksége, a londoni Good Illustration Agency azzal a hírrel, hogy a Penguin Random House-nál zajlik egy válogatás, amibe ő is bekerült, és akik közül egyvalaki a neves amerikai író könyvét illusztrálhatja.

„Karácsony előtt pár nappal pedig szólt az ügynököm, hogy engem választottak ki. Egy verses gyerekkönyvről van szó, az író pedig nem más, mint Dan Brown. Én ekkor visszakérdeztem, hogy a „Da Vinci-kódos” Dan Brown-ról beszélgetünk-e. Igen ő az, érkezett a válasz. Soha nem felejtem el, hogy mennyi érzelem kavargott bennem abban a pillanatban. Sajnos szigorú titoktartás övezte a projektet, így senkinek sem szólhattam róla. Piszok nehéz volt.” – meséli az illusztrátor.

Az illusztrátor és a szerző találkozására Zágrábban került sor, ahol a Dan Brown által komponált zeneműveket a Zágrábi Fesztiválzenekar előadásában hallgatták meg, és az első skicceket is itt egyeztették. Az együttműködés gördülékenyen ment, néhány hónap munka után jó pár oldal vázlatát változtatás nélkül elfogadták. Az illusztrációk digitálisan készültek, de részletei a kézzel készült rajzok hangulatát idézik.

A Vad Szimfónia alapja a zene: minden oldalon új állatokkal találkozhatunk, akik a végén egy szimfonikus zenekarrá állnak össze. A könyvhöz tartozik egy ingyenesen letölthető applikáció is, amely felismeri az oldalakat, így indíthatjuk el az adott történethez kapcsolódó zenei tételt. Emellett – az illusztrátor elmondása szerint – a könyv „telis-tele van a könyv kódokkal, rejtvényekkel – egy Da Vinci-kód gyerekeknek”.

Bátori Zsuzsanna | Web | Facebook | Instagram | Behance

Good Illustration Agency | Web | Facebook| Instagram

továbbiak
Stage, a színpad | Dnyipro, Ukrajna
east

Stage, a színpad | Dnyipro, Ukrajna

Ha a közösségi építészetet illusztrálni kellene, a Stage-projekt lenne rá a tökéletes példa: több mint kétszáz ember munkájának eredménye, elkészülte óta pedig egy közösség igényeit szolgálja ki. A közép-ukrajnai Dnyipro városában, a Sevcsenko Park fái között, egy régi színház területén most is egy színpad áll. Illetve valami, ami sokkal több,
Hibrid formában valósul meg az idei Budapest Design Week
design

Hibrid formában valósul meg az idei Budapest Design Week

Magyarország legjelentősebb designeseményének legtöbb programját idén online térben rendezik meg október 1-11. között. Design szempontjából is megkerülhetetlen a koronavírus, így a 17. Budapest Design Week programjában is nagy szerep jut neki. Egyrészt a tematikában – például egy saját gyártású videósorozatban, ahol olyan kreatívipari megoldásokat mutatnak be, melyeket a járványhelyzet hívott életre
Világszínvonalú forma és tartalom – megújul a MOME
design

Világszínvonalú forma és tartalom – megújul a MOME

Egy éve adták át a MOME új campusát, amely nem csak a fizikai környezet változását hozta magával. Egy merőben új – világunk változásait is szem előtt tartó – szemlélet és struktúra kialakítása zajlik Zugligetben. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vezetősége és az egyetemet felügyelő alapítvány kuratóriuma azon dolgozik, hogy 2030-ra a MOME legyen