BCEFW SS20 I HYPE-kedvencek

BCEFW SS20 I HYPE-kedvencek

Előző hétvégén lezajlott a jövő tavaszi és nyári trendeket bemutató Budapest Central European Fashion Week, mi pedig úgy döntöttünk, hogy mostantól tágabb spektrumon szemléljük a hazai kreatív ipart és belevetjük magunkat a divatvilág történéseibe is. Elsőként itt a HYPE válogatása a hazai tervezők legújabb kollekcióiból.

Fotók: HFDA / The Fulldog


ÁERON

Az Áeron tavaszi-nyári kollekciója az ötven éve megrendezett ikonikus Woodstock Fesztivál hangulatából merítkezett. Woodstock a nemzetközi köztudatban a felszabadultság, a szeretet és a természetközeliség szimbóluma, így a kollekciót ennek megfelelően a laza darabok és a fesztelenség jellemzi. Eszter a márkától megszokott minimalista szabásvonalakat és földszíneket a ’70-es évek szubkultúrájának védjegyeivel keverte: a fesztivál-hangulatot patchwork bőrmellények, fonatok és rojtok, a hippi életérzést pedig batikolt printek és a látszólag elhordott, kétszínű, illetve rojtozott aljú farmer darabok adták.


TOMCSANYI

Akár tudunk osztozni a nosztalgikus pillanatokban, akár csak a nagyszülők fotóalbumából vélünk felfedezni sziluetteket és élethelyzeteket, az biztos, hogy Dóri kollekciói mögött mindig jól megkomponált és a márkával harmonizáló koncepció áll, ami rendkívül erős márkaidentitást ad a TOMCSANYI-nak. A 2020-as tavasz-nyári kollekció egy nyári időutazás a hetvenes évek Balatoni üdüléseihez: felhőtlen lebegés a ronda-szép Palma gumimatracokon, melyek bizarr mintái és színkombinációi a kollekció printjeinek megihletői. A Taurus gyár idillikus kampányfotóinak testpozitív szemlélete összecseng a márka értékrendjével. Ez a találkozás mutatkozik meg a korábbi szezonokban már megszokott vintage ihletésű fazonokban, melyek minden esetben kényelmesek és meglehetősen könnyedek.


NORA SARMAN

A Nora Sarman darabok eleganciája a visszafogottságban rejlik, az idei kollekciót pedig a rejtett részletek teszik tökéletessé. “Ezek a ruhák a rituálénak szólnak. A 2020-as kollekciót az ünnepnek szenteltem. Arról az ünnepről szól, amit örök időktől fogva virággal teszünk emelkedettebbé, aminek illő pillanatait megpróbáljuk fotókkal örökkévalóvá tenni.”  Ez alkalommal kollekcióját mitologikus női alakok ihlették, melyet tiszta sziluettekkel és kézzel applikált háromdimenziós virág díszítéssel elevenített meg. Nóri a hófehéret a bézs és a málna árnyalataival keverte, illetve a kollekció különlegességeként ragyogó hatású fémmel szőtt csipkét és selymet használt. A modelleket ebben a szezonban is Vecsey fejdíszek ékesítették.