BUDAPEST FIRKA I a környezeti felelősség jegyében

BUDAPEST FIRKA I a környezeti felelősség jegyében

Az ausztrál Jack and Huei Design Studió projektje inspirálta a hazai DOT for You csapatát, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire. Ebben a szellemben alkották meg új BUDAPEST FIRKA bullet journal notesz kollekciójukat.

A Pantone 2019-re a Living Coral-t választotta az év színének. A design duó rámutat arra, hogy a korallok színe az óceánokban a tengeri ökoszisztéma egészségének egyik legfontosabb alapköve. Azonban az éghajlatváltozás és globális felmelegedés okán az élő korallzátonyok lassan megsemmisülnek: amikor a víz hőmérséklete emelkedik, akkor a korallszövetekben lévő színes algák elpusztulnak (ezek adják a korall élénk színét). Az algák nélkül a korallszövet átláthatóvá válik, felfedve az alatta levő fehér korallvázat.


Ez a két szín, a korall és a fehérített korall hívta életre a BUDAPEST FIRKA bullet journal kollekciót.

„Fontosnak tartjuk, hogy egy-egy új termék megalkotásakor hangsúlyosan figyelembe vegyük azt is, amit egy adott szín képvisel. Ez a globális üzenet az, amit mindenkihez szeretnénk eljuttatni az új BUDAPEST FIRKA noteszeinken keresztül, hiszen mindannyian felelősek vagyunk saját környezetünkért” – mesél a tervezés körülményeiről Baglyas Erika, a márka alapítója.

A BUDAPEST FIRKA bullet journal noteszek korall és kékes árnyalatú, fehérített korall színű borítóin továbbra is hangsúlyos elem Budapest térképe: a finom pasztell árnyalatokat a holo ezüst fólia teszi még izgalmasabbá.


A DOT for You csapata a minimál design szerelmeseiről sem feledkezett meg: a BUDAPEST FIRKA noteszt választhatják fekete borítóval, csillogó prégelés nélkül is. Az ő kedvükért született meg a notesz vakdombornyomott verziója.

A keménytáblás, prémium savmentes papírokból álló noteszünkben 160 oldalt tölthetünk meg tartalommal, kényelmesen: a BUDAPEST FIRKA bullet journal notesz tökéletesen síkra nyílik, könnyen használható és a két jelzőszalagnak köszönhetően mindig tudni fogjuk, éppen hol tartottunk a jegyzetelésben.


De hogy kinek is ajánlják a BUDAPEST FIRKA bullet journal noteszt?

  • BuJo mániásoknak, akik minden kreativitásukat és színes ecsetfilcüket bevetik a borongós hétköznapok ellen.
  • A papír szerelmeseinek, az analóg arcoknak, akik tudják: minden fontos gondolatot érdemes papírra vetni.
  • A kreatívan tervezőknek, akik szabadon szeretnek gondolkodni, jegyzetelni és firkálni.
  • A multitasking módban működő szabadúszóknak, menedzsereknek, projektvezetőknek és vállalkozóknak, akik rendszert teremtenek a mindennapi káoszban.
  • Mindenkinek, akit felspannol és inspirál a tiszta papír látványa: a ponthálós lapokkal még könnyebb lesz megtervezni a napi teendőket.

Web
Facebook
Instagram