Egyéves a Verkstaden-butik

Egyéves a Verkstaden-butik

A Verkstaden több mint egy svéd szó, több mint egy ruhamárka. Benne van, áthatja a mögötte álló kreatív csapat filozófiája is: a helyi termelés fontossága, az alkotás öröme, az újrahasznosítás szükségessége, a folyamatos fejlődés iránti vágy, a nyitottság.

A Mindspace segítségével tavaly májusban megnyílt Rákóczi téri üzletükben nemcsak vásárolhatunk. Közösségi térként funkcionál, ahol kicsit leülhetünk, beszélgethetünk, ha úgy tartja kedvünk.

Az eredetileg közgazdásznak tanult Pintér Pálma – a márka alapítója – „nem szereti az izzadságszagú dolgokat.” Amellett, hogy persze keményen megdolgozik a Verkstaden sikeréért, az élet valahogy elé tár olyan lehetőségeket, olyan kapcsolódásokat, ami természetes gördülékenységgel viszi őt tovább az útján. Így volt ez a márkanévvel, a csapat kialakulásával és a bolt megnyitásával is.

A Verkstaden ruhák és kiegészítők igazán különlegesek. Egyrészt azért, mert használt darabok élednek újjá általuk, másrészt pedig a klassz grafikáik miatt is. Rumi Zsófi, Rumi Bori, Molnár Dorina, Zita Bé és Pócsik Bori munkáinak persze mind megvan a maga egyedi stílusa, de valahogy mégis összetartanak: olyan „verkstadenes” – mondják.

Örök klasszikus „A már előbb is válaszoltam volna”, a „Not your Aranyvilágszál”, az „Életem 51%-ban pank”, az „Aki fél, az menjen inkább cukrászkisasszonynak”, a „Nyugi van”, a „Taposs rám újra bébi” és az én személyes kedvencem: a „Bébit senki sem ültetheti a sarokba”. Na, ezek tényleg soha nem mennek majd ki a divatból!

A Verkstaden bolt egyéves szülinapja alkalmából május 24-én, pénteken 14.00-tól Pálmáék bulit tartanak. Lesz jó kis fröccs, szuper zene és egy sor meglepetés. További részletek az esemény Facebook-oldalán.