English National Ballet

A The Beautiful Meme-nel elkészült a londoni English National Ballet új arculata. Elég erős lett, de ha egészen őszinte akarok lenni, akkor lehet azt mondom, hogy a Guy Farrow készítette fotók és a Vivienne Westwoodba tekert modellek nélkül lehet nem írnánk róla.

(Azonnal tedd át 1080p-re)

Az új logó két balett cipőt és/vagy két idézőjelet formáz erős minimál, vagy ahogy az intézmény művészeti igazgatója mondja, bauhaus hatásokkal. Minden, ami az arculati koncepciót jellemzi, megtestesíti az együttes művészeti koncepcióját.

Az új megjelenéshez persze kampány is kapcsolódik, melyben terveik szerint minden szezonban más divattervezővel, híres fotóssal és kreatívokkal dolgoznak majd együtt. Így került a képbe első szezonra Vivien Westwood is. A képeken az intézet táncosai szerepelnek természetesen.

A honlap egyszerűségét és minimalizmusát a harsány és tényleg nagyon fasza képek nélkül akár kopárságnak is nevezhetnénk, de így együttesen mégis elérik a kívánt hatást.

A logóhoz a a Dalton Maag Aktiv Grotesk nevű fontját használták, melyből a “g”-t egyedire cserélték, de a betű egyszerűsiég és tisztsasága még így is alkalmas arra, hogy kifejezze az English National Ballet pozícióját amelyet el kíván foglalni.

“It’s clean and contemporary feel has a degree of neutrality, which is key for future collaborative projects across a wide range of the arts to enhance the vision of the ENB being the UK’s most creative company.”

Szóval a fotók nagyon menők.