fbpx
Nyomj Entert

Favorit I Farkas Tatjana

„A kedvenc színem a piros. Szenvedélyesen érdekelnek a személyes történetek, sorsok, emberek közötti kapcsolódások. A nagy, látványos dolgokat imádom. Kell-e tovább magyaráznom, miért is vett le a lábamról azonnal ez az installáció?!

2015-ben, Velencében, a Biennálén találkoztam vele először a japán pavilonban. A vörös fonalakkal behálózott térben elképesztő atmoszféra uralkodott, szinte tapintható volt, milyen láthatatlan összefonódások vannak az emberek, életek között. A világ minden tájáról gyűjtött 50 000 kulcs mögött rejlő megannyi emlék energiája sűrűsödött össze ott, akkor.  A kapcsolódáson túl elgondolkodtató volt, mit is jelent tulajdonképpen ez a mindennapi tárgy az ember életében. A kulcs egyszerre lehet a múlt, a jelen vagy a jövő. Belépő egy intim szférába, válasz egy problémára, emlék az elmúlást követően. És még mennyi minden! És mennyi van nekem is belőlük!

A csodálatosan kivitelezett vörös fonalháló-installáció mindenesetre annyira megragadott, hogy később Szentendrén sem hagytam ki a helyspecifikus változatát, az Emlékesőt.”

Farkas Tatjana designer, drótszobrász

Chiharu Shiota: The Key in the Hand (Kulcs a kézben)

 


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg időről időre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy egyéb művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük