Fotókon Újpest ikonikus kismesterei

Fotókon Újpest ikonikus kismesterei

Cipész, órásmester, cukrász- és kárpitosdinasztia tagjai, ostyakészítő és még sok más vállalkozó tűnik fel Déri Miklós fotóművész felvételein. A teljes sorozat az újpesti városháza épülete előtt tekinthető meg szeptember 5-ig.

A kerület ikonikus kismestereiről készült portrékiállítással ünnepel a 180 éves városrész. Újpest Önkormányzatának felkérésére a kerület meghatározó kismesterei kerültek fókuszba, a képeken keresztül pedig egy teljesen új világ, Újpest öröksége mutatkozik be.

A nagy méretű, újrahasznosított ponyvákra nyomtatott portrékon megjelenik IV. kerületi cipész, órásmester, cukrász- és kárpitosdinasztia, ostyakészítő és még sok más vállalkozó, akik hűen reprezentálják Újpest összetartó közösségét. A portrésorozatot az INDUSTREAL professzionális kreatív tervezőstúdió által megálmodott és kivitelezett fémszerkezetű térinstalláció foglalja keretbe.

A kerület neves, korszakokon és generációkon átívelő vállalkozásairól készült fotókkal Újpest vezetősége tisztelegni kíván az idén 180 éves városrész előtt.

A szabadtéri kiállításon tizenöt nagy méretű, egyedi portré várja a nagyközönséget egészen szeptember 5-ig a Városháza épülete előtt.

továbbiak
A természettel alkotni | Mar Galliti x Ruzicska Tünde
east

A természettel alkotni | Mar Galliti x Ruzicska Tünde

A szépségápolás rituálé jellegét ragadta meg Gyurkovics Zita, a Mar Galliti alapítója, mikor Ruzicska Tünde kerámiaművészt kérte fel, hogy tervezzen egyedi porcelánokat a termékeihez. Az együttműködés legújabb darabjai a botanikus parfümökhöz tervezett üvegek, melyek messze túlmutatnak a funkciójukon: a sejtelmes szépségű üvegekből magunkra permetezni az illatot nem egyszerű napi rutin,
Magyar illusztrátorok rajzaival ünnepel a Medve sajt
branding

Magyar illusztrátorok rajzaival ünnepel a Medve sajt

Idén lett kilencven éves az örök kedvenc Medve sajtunk, ebből az alkalomból pedig öt hazai illusztrátor elevenítette fel hétköznapjaink apró örömeit a limitált csomagolásokon. Medvesajt, mackósajt, macisajt, kockasajt – kevés olyan háztartás van, ahol ne ismernék az évtizedek során különböző módokon becézett Medve sajtot, amelyet a kezdetektől fogva Magyarországon gyártanak. A
Kagylóból készül az új designbeton
news

Kagylóból készül az új designbeton

A Sea Stone nevű, megjelenésében és anyagában is a betonra hasonlító anyagot kagylóhéj-törmelékből állítják elő. A halászat melléktermékeként a partokon felgyülemlő kagylótörmelékek általában a szemétlerakóban végzi, ám a Newtab-22 londoni és szöuli bázisú stúdió kitalálta, hogyan hasznosíthatnánk azt. Mivel a kagylóhéj kálcium-karbonátban – azaz mészkőben – gazdag, hasonló anyag hozható belőle létre,