Guinness – A klasszikus

Guinness – A klasszikus

A Guinness hamarosan új logóval érkezik, melynek kialakításánál nem a mai trendeknek megfelelően jártak el (és milyen jól tették). Az új logó tervezésére felkért londoni Design Bridge csapat inkább a dublini sörfőző cég gyökereihez tért vissza.

guiness_01

A Bridge célja nem az volt, hogy a mai logótrendek alapján létrehozzon egy „sans pornó” logót, amelyet megfejelnek a jelenleginél is leegyszerűsítettebb hárfa emblémával, (haha, nem!) hanem a klasszikus 1862-es logót vette alapul és azt modernizálták. Szerettek volna létrehozni olyan emblémát, amely akár a valóságban is működő képes lehetne, így kikérték a hárfakészítésben jártas Niebisch & Fa vállalat véleményét is.

A konzultációk és a tervezési folyamatok után a Bridge átadta a rajzokat a New North Press csapatának, amely különböző reprodukálási eljárásokkal megpróbálta visszadni a tökéletes szín és formavilágot. A logót úgy kellett megalkotni, hogy a későbbi digitalizálás során se legyen különösebben bonyolult feladat annak elkészítése.

A végeredmény lenyűgöző és egyben váratlan is, hiszen megalkottak egy olyan textúrát, mely eltér a tipikus logóárnyékolási technikáktól, de nem olyan bonyolult, mint néhány 3D-látványterv.

A Guinness új emblémája túlmutat a mai minimalista tendencián. Valószínűleg támadni fogják azzal, hogy széles körben nehézkessé és drágává válhat alkalmazása, de ez a mai modern sörösdobozok és sörös címkék nyomásánál nem lehet probléma. Az viszont szembetűnő, hogy az új logó kb. kétszer akkora, mint a jelenlegi, de ez talán érthető, hiszen az apró részletek láthatatlanná és feleslegessé válnának, ha kisebb méretben helyeznék el a felirat felett.

guiness_02
guiness_08
guiness_07
guiness_06
guiness_05
guiness_04
guiness_04_03
guiness_04_02
guiness_03