Ha kell, a mentőt is kihívja az okos bukósisak

Ha kell, a mentőt is kihívja az okos bukósisak

De pont azért tervezték, hogy erre minél kevesebbszer legyen szükség, hála a messziről is jól látható féklámpának.

Bluetooth-csatlakozas, HD-kamera, GPS is található abban az okos bukósisakban, amelyet egy francia startup, a Kosmos Smart Helmet tervezett azért, hogy csökkentse a közúti motorbalesetek számát.

A sisak könnyen összekapcsolható okostelefonunkkal, így hangvezérléssel indíthatók róla a hívások vagy használható a GPS-navigáció. A biztonság érdekében a sisak hátuljára szerelt féklámpa sötétben 200 méteres távolságból is jól látható. Ha mégis megtörténne a baj, a sisak észleli a balesetet és magától tárcsázza a mentőket.

Forrás: designboom

továbbiak
Mozik a keleti blokkból
architecture

Mozik a keleti blokkból

Nyersbeton, monumentális, robusztus formák, némi szürkeség kilátástalan hangulattal keveredve: ezek a szocialista modernista moziépületek olyanok, mintha egy sci-fibe csöppentünk volna. ROSSZIJA SZÍNHÁZ Moszkva, Oroszország | J. N. Severdajev, D. S. Solopov, E. Hadkinszki | 1961 A szovjet filmek a filmtörténet fontos részét képezik, így talán nem is véletlen, hogy a monumentális és
Építsd meg saját városod | Townscaper
digitális

Építsd meg saját városod | Townscaper

Experimentális játék szabályok nélkül, amellyel szokatlan szigetvárosokat építhetünk. Ismerjétek meg a Townscapert! A Townscaperben nincsenek szabályok, nincs cél és nincs igazi játékmenet, csak az építés szépsége és a kreativitás. A játék arra ösztönzi felhasználóit, hogy elragadó falvakat, hatalmas katedrálisokat vagy cölöpökön fekvő városokat alkossanak, miközben utakat és csatornahálózatot is építenek.
Ukrán védjegyek egy kötetben | IST Publishing
east

Ukrán védjegyek egy kötetben | IST Publishing

Az IST Publishing egy aprócska könyvkiadó Kijevben, amelynél szebbnél szebb kiadványok látnak napvilágot. Művészettörténet, filozófia és sok más egyéb témakörben válogathatunk köteteik közt, melyek közül aktuális kedvencünk az ukrán védjegyeket felvonultató. Nézzétek! A kiadót Katerina Noszko, Anasztaszja Leonova és Borisz Filonenko indította útjára azzal a céllal, hogy minőségi és igényes