Hamarosan kezdődik a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciája

Hamarosan kezdődik a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciája

A NATO keleti szárnyának egyik kritikus területe a Balti térség, különösen az orosz-ukrán háború kitörése óta. A Hype&Hyper élő közvetítéssel fog jelentkezni a hamarosan kezdődő 2022-es Rigai Konferenciáról, a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai eseményéről.


A minden évben megrendezett kül- és biztonságpolitikai találkozót, a Rigai Konferenciát, idén október 21-én és 22-én tartják, de a szervezők már október 20-án is különféle eseményekkel és vitákkal várják a résztvevőket. 2022-ben Lettország Nemzeti Könyvtára ad otthont a rendezvénynek, ahol személyesen is várnak vendégeket, de az online csatlakozás lehetősége is biztosítva lesz. A résztvevők olyan prominens szakemberektől hallhatnak beszédeket, mint Baiba Braže, a NATO nyilvános diplomáciáért felelős helyettes főtitkára, Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság emberközpontú gazdaságért felelős ügyvezető alelnöke és Benedetta Berti, a NATO-főtitkár stratégiai tervezésért felelős csoportjának vezetője. A konferenciát Egils Levits lett elnök és Carl Bildt volt svéd külügyminiszter fogja megnyitni. Az eseményt élőben követhetjük majd a www.rigaconference.lv oldalon, de a konferencia több mint harminc együttműködő partnere is közvetíteni fog az eseményekről. Ezen kívül a rendezvényhez kapcsolódó közösségi média felületeket is érdemes lesz követni!

A 2006 óta megrendezett Rigai Konferencia az egyik legjelentősebb kül- és biztonságpolitikai vitafórum a Balti térségben. A több, egymással párhuzamosan fennálló válság válaszút elé állította Európát és az európai nagyhatalmakat. Egyre hevesebb viták zajlanak a Keleti Partnerség felülvizsgálatának szükségességéről. A nemzetközi szállítmányozó cégek és a regionális nagyhatalmak kormányai aggódnak a fenyegető élelmiszer- és energiaválság miatt és a világkereskedelemben is egyre súlyosabb kihívásokkal kell a szereplőknek megbirkóznia. A leginkább várt vendégek között van Alekszej Arestovics, az ukrán elnöki hivatal vezető tanácsadója, Igor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője, és Ivanna Klympush-Tsintsadze, az ukrán parlament európai integrációs bizottságának elnöke.

A képhez tartozó alt jellemző üres; RC-cover-.jpeg a fájlnév

A fentebb említetteken kívül még számos további kérdés lesz körbejárva melyek megválaszolása elengedhetetlen ahhoz, hogy a világon béke legyen, néhány tényező pedig új jelentőséget is fog nyerni a Rigai Konferencia után. A 2022-es Rigai Konferencia teljes programja ezen az oldalon olvasható.

A főbb rendezvényeket a nagyközönség élőben követheti majd a konferencia hivatalos weboldalán, továbbá a Facebookon, a YouTube-on, valamint lett és nemzetközi internetes platformokon. A Hype&Hyper is élőben fogja az eseményeket közvetíteni!

A képhez tartozó alt jellemző üres; RC_Logo_2022.png a fájlnév

A Rigai Konferencia a Lett Transzatlanti Szervezet, valamint Lettország külügy- és védelmi minisztériumának közös szervezésében valósul meg szoros együttműködésben a NATO Nyilvános Diplomácia Osztályával és a Konrad Adenauer Alapítvány balti képviseletével. A konferenciát támogatja továbbá az Amerikai Egyesült Államok lettországi nagykövetsége, Izrael lettországi nagykövetsége, Kanada lettországi nagykövetsége, Németország lettországi nagykövetsége, Spanyolország lettországi nagykövetsége, Törökország lettországi nagykövetsége, az Északi Miniszterek Tanácsának lettországi irodája, a Microsoft, a Nammo, az LMT, az Audi Lettország, valamint a Rigai nemzetközi repülőtér.

Képek: LATO Facebook

továbbiak
Békeidőben tervezve, háborúra hangolva | Noom Gropius Low Chair Military Limited Edition
design

Békeidőben tervezve, háborúra hangolva | Noom Gropius Low Chair Military Limited Edition

Mit tehet egy ukrán tervező, ha a mindennapjait teljesen feldúlta a háború? Az élményeit beleszövi a termékeibe – és a Noom legújabb, limitált kollekciós székénél szó szerint ez történt. Ukrajna valaha nyüzsgő kreatív ipara a háború kitörése óta teljesen átalakult, a korábban ünnepelt tervezők merőben más kihívásokkal néznek szembe, mint egy
Hova fektessek be válság idején?
business

Hova fektessek be válság idején?

Ezek a hónapok nagyobb hatásúak, mint az elmúlt 15 év – mondja egy befektető és igaza van. Az előttünk álló évtized az életünket és a fogyasztásunkat is átalakítja. Mégis hogyan fektessünk be ilyen helyzetben? Miután három egymást követő évben kiemelkedő részvénypiaci hozamot tapasztaltunk, a 2022-es év a nagy gazdasági világválság óta
Világhírű focista reklámozza a magyar fiú által tervezett LEGO csocsóasztalt
news

Világhírű focista reklámozza a magyar fiú által tervezett LEGO csocsóasztalt

Egy 16 éves magyar fiú, Fehérvári Donát tervei alapján készül a legújabb LEGO-készlet, amit most Thierry Henry reklámoz. Sok izgalmas dolog történt mostanában a LEGO háza táján: a The Office című sikersorozat is kapott egy saját szettet, és a karácsonyhoz közeledve több adventi naptárt is piacra dobtak. Legutóbb pedig egy