fbpx
Nyomj Entert

Hamarosan újrahasznosított műanyagból készült LEGO kerül a boltok polcaira

A LEGO új mérföldkőhöz érkezett a fenntartható fejlődés útján: új prototípusa eldobott PET-palackokból származó újrahasznosított műanyagból készül, amely megfelel a vállalat szigorú minőségi és biztonsági követelményeinek.

Több mint százötven fős csapat dolgozik azon, hogy fenntartható megoldásokat találjon a LEGO termékeinek előállításához. Az elmúlt három évben a tudósok és mérnökök több mint kétszázötven PET-anyagvariációt és több száz más műanyagformulát teszteltek. Az eredmény egy olyan prototípus, amely megfelel számos minőségi, biztonsági és játékkövetelménynek. A szabadalmaztatás alatt álló anyagösszetétel növeli az újrahasznosított PET-műanyag tartósságát, hogy az elég erős legyen a LEGO-kockákhoz. Az innovatív eljárás egy egyedi keverési technológiát alkalmaz, amely az újrahasznosított PET-palack alapanyagát erősítő adalékanyagokkal kombinálja.

Még egy ideig eltart, mire az újrahasznosított műanyagból készült LEGO-kockák megjelennek a boltok polcain – a csapat tovább folytatja a formula tesztelését és fejlesztését, hogy átléphessenek a kísérleti gyártás fázisába, ami várhatóan egy évet vesz majd igénybe.

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük