Highlights of Hungary 2020 | Mádai Vivien

Highlights of Hungary 2020 | Mádai Vivien

Mádai Vivien televíziós műsorkészítő, szerkesztő és műsorvezető 2020-ban már másodjára van ott a Highlights nagyköveti csapatában.

Vivien szerint óriási lehetőség, hogy a Highlights-nak köszönhetően fókuszba kerülhetnek olyan produktumok, akár kisebb vidéki vállalkozások is, amelyek ugyanúgy megérdemlik a reflektorfényt, mint mondjuk egy közönségkedvenc film.

A tavalyi, első Highlights-nagyköveti szerepvállalása, a közös munka, az együtt gondolkodás őt is inspirálta – azóta megvalósította régi álmát, elindította a Poetré című portrésorozatot, amelyben ismert embereket mutat be kedvenc versükön vagy más irodalmi művükön keresztül olyan szituációban, ami valamiért meghatározó a számukra.

Fotó: Talabér Géza
„Az a rengeteg pozitív történet, a társaságból áradó energia bennem is elindított valamit és arra sarkallt, hogy én is mozgósítsam a saját kreativitásomat. Elhatároztam, hogy szeretnék valami olyat létrehozni, ami ötvözi filmes tanulmányaimat és látásmódomat, olyasmit, ami eddig még nem volt és amire büszke lehetek. Anélkül, hogy a siker mutatóival foglalkoznék, egyszerűen felemelő érzés érdekes emberekkel közösen alkotni. Ez az, amit elhoztam a Highlights-ból, és remélhetőleg át is adok másoknak” – mondta el Vivien.

Anélkül, hogy tudta volna: idén is felkérik nagykövetnek, egész évben gyűjtötte potenciális jelöltjeit. Elmondása szerint egészen más szemmel, nyitottabban jár-kel a világban, ami már önmagában is sokat hozzátesz az életéhez. „Nekem fontos, hogy ne csak mint Mádai Vivien televíziós műsorkészítő, szerkesztő és műsorvezető jelenjek meg, hanem hogy ennél jóval szélesebb spektrumon is prezentálhassam az általam látott kiváló, magyar teljesítményeket. Úgyhogy az idei jelöltjeim esetében is merítek a humor, a vidékfejlesztés és a filmes szcéna remekeiből.”

Poetré | YouTube | Instagram
Highlights of Hungary | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
HIGHLIGHTS | Büntetlen örömök, csomagolva
branding

HIGHLIGHTS | Büntetlen örömök, csomagolva

Szeretjük megjutalmazni magunkat, miért is tagadnánk? Elvégre nem bűn, ha a jól végzett munka gyümölcseként engedünk a csábításnak és megfáradt agytekervényeink, végtagjaink regenerálása érdekében valami igazán finom falattal kényeztetjük magunkat. Az éjszakába nyúló munkaórák, borongós délutánok, összetört szívek leghatékonyabb fájdalomcsillapítói azok az édességek, melyeket szinte receptre írunk fel magunknak – s
A hét kedvenc enteriőrjei_34
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_34

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Színes és natúr enteriőrök váltakoznak e heti kedvenceink között, Moszkvától Amszterdamig. Párizsi hangulat Moszkvában | Darja Vaszilkova | Moszkva, Oroszország Egy szupernatúr lakás tervei | OBRIY
Így néz ki a város, ami újrahasznosított műanyagból épült
architecture

Így néz ki a város, ami újrahasznosított műanyagból épült

Az építőanyag-hiányra és a műanyaghulladékok felhasználására is reagált egy norvég startup, az Othalo és az ENSZ városfejlesztési programjának közös projektje, amibe Julien de Smedt építész is beszállt. Az Othalo és az UN Habitat először Afrika Szaharától délre eső országaiban kezdené el az újrahasznosított műanyagokból való városépítést. Az alacsony gyártási költséget