HYPE I Heti programajánló

HYPE I Heti programajánló

Beborult? Fúj a szél? Leszakadt az ég? Nem para. Mutatunk néhány szuper programot, amelyeknek kifejezetten örülhetünk barátságtalan időben is. Persze, nagyon adjuk a napsütést, úgyhogy ha úgy esik, hogy nem esik, menjetek ki a zöldbe!


Publikus magánügyek – kurátori tárlatvezetés

Most vasárnap, május 12-én zár a ’Publikus magánügyek’ című kiállítás a szentendrei MűvészetMalomban. A kiállításon olyan ’90-es években készült alkotásokat láthatunk, melyek magángyűjteményekből származnak. S hogy mi jellemzi ezeket a műveket? A rendszerváltást követően létrejött alkotások egy részénél megfigyelhető a műfajok átjárhatósága, illetve a műfaji határok elmosódása: a klasszikus műfajokat is a médiumtudatosság hatja át, előtérbe kerül a folyamatos (ön)reflexió s maga az identitás kérdése is. Erről és még sok minden másról maguk a kiállítás kurátorai, Muladi Brigitta és Schneller János művészettörténészek mesélnek a tárlatvezetésen. Az esemény belépőjeggyel látogatható.

Mikor:
Május 7. (kedd), 17:00-18:00

Hol:
MűvészetMalom

Bővebben:
Esemény

***

StartLAB – az Oszkár telekocsi sztorija
Legszívesebben receptre írnánk fel a Budapest LAB eseményeit kábé mindenkinek, de azoknak mindenképp, akik vállalkozás indításán törik a fejüket, vagy esetleg vállalkozóként szeretnék fejleszteni magukat. A Budapest LAB ugyanis nem más, mint a Budapesti Gazdasági Egyetem vállalkozásfejlesztési központja, ahol időről időre bemutatkoznak azok a hazai sikersztorik, amiket szeretünk olvasni, mondjuk a Forbes hasábjain. Ezeken az alkalmakon minden kiderül, amit egy vállalkozás elindításáról, vezetéséről tudni érdemes, annak minden szépségével és nehézségeivel együtt. Most kedden az Oszkár telekocsi alapítói mesélnek. Figyelem, ez a szezon utolsó eseménye! Ne hagyjátok ki!

Mikor:
Május 7. (kedd), 18:00-20:00

Hol:
Budapest LAB

Bővebb infó:
Esemény

***

Joy napok a Clique Design Studióban és a Margot Budapestben

A tudatos vásárlás fényében egyre kevésbé értjük a kuponnapokat, de ha már egyszer elkapott bennünket a vásárlási láz, álljunk meg egy percre és a bevásárlóközpontok helyett inkább keressük fel a hazai tervezőket. Ezt most több helyen is megtehetjük! Például a Clique Design Studióban, ahol most az Anka, az Alma Abonyi és a DELACIER kiegészítői között válogathatunk, 20-50% kedvezménnyel. A Baross utcai stúdió május 9-én és 10-én 12:00 és 20:00 óra között, 11-én és 12-én pedig délelőtt 10:00 és 18:00 óra között vár mindenkit, aki különleges darabokkal szeretné felfrissíteni a ruhatárát. Nem tudjuk még, milyen nyárnak nézünk elébe, de a tikkasztó hőségre jobb, ha már most felkészülünk, úgyhogy mi tutira rárepülnénk egy Anka-legyezőre.

A másik bolt, ahol lobogtathatjuk a kuponfüzetünket, a Margot store. Itt is kedvezményekkel készülnek a tervezők: Anna Amélie, Anna Daubner, dorivisy, Grandpa, Vecsei Millinery. És még valami: az Anna Daubner márka téli kollekciós darabjaira most féláron lecsaphatunk. A Margot store-t keressétek az Irányi utcában!

Mikor:
Május 9-12., csütörtök-vasárnap

Hol:
Clique Design Studio
Margot Budapest

Bővebben:
Joy napok a Clique design studióban
Joy napok a Margot-ban

***

Kávéhelyzet a hazai vendéglátásban – tegyük helyre az alapokat!

A múlt alkalommal annyira jól éreztük magunkat a Piqniq Budapest eseményén, hogy mindenkinek csak ajánlani tudjuk: a vendéglátás iránt érdeklődőknek és a gasztrohely indítását fontolgató vállalkozóknak egyaránt ott a helyük. Most csütörtökön a kávé kerül terítékre. A gombamód szaporodó újhullámos helyeken túl hol ihatunk például igazi olasz kávét? Egyáltalán, vendéglátóhelyként milyen kávét adjunk a vendégnek? Van-e különbség a vidéki és a fővárosi kávézási szokások között? Csupa izgalmas kérdés, amire a szakma képviselőitől kapunk választ. A helyszín ezúttal a Horizont Cafe, ahol most különleges menüvel várják a vendégeket. Jegyek még kaphatók!

Mikor:
Május 9. (csütörtök), 18:00-22:00

Hol:
Horizont

Bővebb infó:
Esemény

***

Logótervező workshop /// két részes

Mi a különbség a logó és az embléma között? Hogyan lesz egy feliratból logó? Hogy jön létre egy arculat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ a két alkalmas workshopon, amelynek a klassz Fabrik kávézó ad otthont. Hobbi és kezdő grafikusok, tapasztalt szakemberek egyaránt jelentkezhetnek. Vázlatfüzet, ceruza, laptop legyen Nálatok! A workshopot Halasi Zoltán tipográfus, tervezőgrafikus vezeti. Regisztrálni a hello@fabrikbudapest.hu e-mail címen tudtok.

Mikor:
Május 9. (csütörtök), 17:30-20:30
Május 16. (csütörtök), 17:30-20:30

Hol:
Fabrik

Bővebb infó:
Esemény

***

Vintage Börze a Colorbarban

Szuper hétvégi program a vintage bútorok kedvelőinek! Érdemes felkerekednünk, Kőbányán ugyanis közel 600 négyzetméteren szemezgethetünk a legtutibb bútorok, lámpák, szőnyegek, kerámiák, bronz tárgyak, képek, órák, egyéb dísztárgyak között. Résztvevők a Colorbar, E40 Design, Artibus Design, Forma Hungarica, Loft-Industries, Vintage/retro stuff for sale (Tóth Gyula-Bartha Dóra), Breier Dávid, Rédai Ádám, Rédai János. Ez idő alatt a Colorbar termékei 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. Virágok, enni- és innivaló, zene lesz, már csak a napsütést kell bevonzanunk!

Mikor:
Május 10-12. (péntek-vasárnap), 10:00-18:00

Hol:
Colorbar

Bővebben:
Esemény

***

≈ markett ≈ vol.8 a Lumen kertjében!

Ismét markett a Lumen kertjében! Régi és új kiállítók várják a magyar design szerelmeseit, és hát igen, lesz most is minden, mi szemszájnak ingere: ékszerek, ruhák (vintage is!), növények, kerámiák, printek, füzetek, táskák, hátizsákok, sőt vegán kozmetikumok is! S hogy kikkel találkozhattok? Ott lesz többek között a Balaton Butik, Eskimo Book, RisoPlant, SAPI, Rebu ceramics, IKIIKI, Lakatos Abel ceramics. Ha jót akartok magatoknak, vegyétek a Horánszky utca felé az irányt szombat délután!

Mikor:
Május 11. (szombat), 12:00-19:00

Hol:
Lumen Kávézó

Bővebb infó:
Esemény

***

A zseniális kísérletező: Moholy-Nagy László fotográfiái – tárlatvezetés

Esős vasárnap délutánokra tökéletes választás a múzeum. Hétvégén zár a Moholy-Nagy László fényképeit bemutató tárlat a Mai Manó Házban. Milyen fotótörténeti jelentőséggel bír az utókor számára Moholy-Nagy László Bauhausban folytatott tevékenysége? Milyen képelméleti problémák foglalkoztatták a zseniális kísérletezőt, amikor fotográfiákat, fotogramokat vagy montázsokat alkotott? A kiállítást záró eseményen, a kiállítás kurátorának tárlatvezetésén többek között erről is hallhatnak azok, akik ellátogatnak a Mai Manóban. Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba írjátok be: Finisszázs – május 12.

Mikor:
Május 12. (vasárnap), 17:00-18:00

Hol:
Mai Manó Ház

Bővebb infó:
Esemény