HYPE NAPLÓ p.01. - Singapore Design Week

HYPE NAPLÓ p.01. - Singapore Design Week

Nagyjából egy hónapja sikerült meglátogatnunk a Singapore Design Week legérdekesebb helyszínét, a Holland Village-ben debütáló jól hangzó DDDHV-t ( District Design Dialogue Holland Village). Holland Village Szingapúr egyik kerülete, sok expat lakik itt, rengeteg étterem és jó nevű üzlet van jelen, valamint egészen hangulatos kis utcácskák szelik át a negyedet.

Az egyik ilyen utcában találtuk a DDDHV-t, ami egy kísérleti kezdeményezés. Arra irányul, hogy a helyiekkel együttműködve alakítsanak ki pop-up helyszíneket és eseményeket. Ez sikerült is. Kipakolt lakásokban folytak a kiállítások, bulik és az árusítás. Ebben az utcában van amúgy a Monocle boltja is, amelynek üzemeltetőivel rövid interjút is készítettünk és kiderült; ha vásárolsz, forró kávét kapsz ajándékba és hogy bár szeretik Budapestet, még várnunk kell rá, hogy külön útikönyvet szenteljenek nekünk. Hát nem tudom… nem várjuk meg. A kávé egyébként finom volt, a magazint meg Kuala Lumpurban féláron dobták utánunk.

Kedvenceinket válogattuk ki nektek az alábbiakban:

Az első és legfontosabb helyszín, say hi to_házikója volt, ahol nagyon szép és egyedi termékek voltak. A say hi to_ amúgy egy megfoghatatlanul kortárs öndefinícióval rendelkező kreatív ipari egység, amely egyszerre full service ügynökség, egyszerre médiaportfólió és egyszerre galéria, szóval számtalan formában árulják magukat.

A Kristen de la Vallière – az ügynökség alapítója – által kurált helyszínen helyi designerek termékeivel ismerkedhettünk meg, így képet kapva a délkelet-ázsiai városállam tárgykultúrájáról.

A Blackout Hangout házát egy experimentális design és zenei kísérleti laborként lehet leírni, ahol az installációk mellett válogatott zenei brigád csinált bulit minden este a rendezvény ideje alatt, valamint kísérleti gasztro, játék és tetoválószalon is működött. A számunkra talán ismeretlen nevek az urbánus délkelet-ázsiai feltörekvő arcait takarják, mint a Vagabond Ink, a  Brunch Bandits vagy a Curious Chimeras.

A sneaker kultúra rajongói is megtalálták a számításukat a “faluban”, ha a Sole Superior’s HOUSE PARTY viskójába keveredtek. Itt a Sole Superior korábbi és legújabb kollaborációinak, valamint saját kollekcióinak darabjait lehetett megvásárolni.

A EYEYAH! csapat házában főleg gyermekeknek készült divatáru, valamint grafikai termékek voltak kaphatók. Körülbelül 30 művésztől válogattak animációkat, fény és grafikai installációkat, és a Kalkitossal, ami egy a ’70-es években népszerű játék remake-je. Lényege, hogy rétegesen kaparhatunk egymásra grafikákat, ezzel alkotva és tanulva, olyan témákban, mint történelem, térképek, városok, szabadidő és még sok más. Gyakorlatilag a HÉBÓ és a Mi micsoda könyvek szerelemgyermeke ez, ahol gipsz helyett matricákkal dolgozhatunk. Ha nem tudjátok mi a HÉBÓ, az baj.