Ideje búcsút inteni a bőrnek!

Ideje búcsút inteni a bőrnek!

A kávé felfedezése a tizenötödik századra nyúlik vissza, most, hatszáz évvel később, a kávé nem csak egy globálisan népszerű ital, hanem lábbeli alapanyag is lehet.

A CCILU elnevezésű cipőgyártócég kitalálta, hogy a bőr helyett hogyan lehet a kávézaccból vízálló, tartós, fenntartható, könnyű és vegán alternatívát készíteni. Ráadásul évente több mint negyedmillió tonna kávézacchulladék keletkezik, ami azt jelenti, hogy a kávézási szokásaink káros hatással vannak környezetünkre.

Az XpreSole® Panto cipőmodelljük letisztult designnal és különböző hasznos funkciókkal rendelkezik: a bokacsizma vízálló, légáteresztő, könnyű és mosógépben is mosható, valamint fenntartható módon, csizmánként akár tizenöt csésze kávéból származó kávézacc újrahasznosításával készül. A vegán lábbeli ráadásul idén elnyerte a Red Dot Best of Best, az iF Design Award és az A’ Design díjat is.


CCILU | Web | Facebook | Instagram

Forrás: YankoDesign

továbbiak
Kikapcsolódás a felhők felett | Hotel Ještěd
east

Kikapcsolódás a felhők felett | Hotel Ještěd

Csehország hófödte hegycsúcsai között találjuk az ország egyik legkülönlegesebb hoteljét, mely ezer métert is elérő magasságával igazán domináns tereptárgyként tűnik fel a Liberec régió égboltján. Karel Hubáček építész a hotel különleges műszaki megoldásaival elnyerte a rangos építészeti elismerést, az Auguste Perret-díjat. 1998 óta kulturális műemlékként tartják nyilván az unikális épületet.
Nimbus, az interaktív képszótár
design

Nimbus, az interaktív képszótár

Egy alkalmazás, amely illusztrációkkal segít rögzíteni az idegen nyelvű szavak és kifejezések jelentését: íme a Nimbus, amelynek vizuális megjelenését Stocker Alíz álmodta meg. Alíz tanulmányai során szembesült azzal, hogy tényleg sokan küszködnek a nyelvtanulással. A tervező elmondása szerint neki nem volt rossz tapasztalata a nyelvoktatás terén, de az iskolán kívül
Szeretettel, Vietnamból – Lam Sơn life
egyéb

Szeretettel, Vietnamból – Lam Sơn life

Az otthon nemcsak egy élettér, hanem az univerzum egy kis szeglete, amit jó energiák szőnek át – ahol a szeretteink, az emlékeink vagy éppen a jövőnk ígérete lakozik. Ha azonban távol kerülünk ettől a különleges helytől, szükség van olyan tárgyakra, amelyek megteremtik ezt a kötődést. Ez a Lam Sơn life története.