Kevesebb szemét

Ha a mekire gondolok, általában nem a kaják csomagolása az első amivel kapcsolatban reform igényeim merülnek fel. Persze a rengeteg kidobandó papír is felkúr amellett, hogy próbálom blokkolni természetes kíváncsiságomat, mely csak azon bír pörögni ilyenkor, hogy mégis mit ehetek. De sajnos néha nagyon kell, ezt elismerem.

És ha már ilyenem van, tényleg jó lenne ha esetleg kevesebb hulladékot is termelnénk, és ezért találta ki Rob Bye, a delfti műszaki egyetem hallgatója, hogy mi lenne, ha nem használnák zacskót az elvitelhez.

A koncepció lényege, hogy minden ami kell egy dobozban legyen, amely a szállítás kedvéért csatlakozik az üdítőhöz és így zacsi nélkül válik szállíthatóvá a menü. Azt már eddig is sokan felfedezték, hogy a burgeres doboz teteje nyitás után tányérként is funkcionál a burgonya számára, de az szerintem még mindig meglepetés, hogy a zacskó elhagyásával közel felére csökkenne az étkezés után hátrahagyott papírtömeg.

A könnyebb érthetőség kedvéért alább találhatjátok a teljes konceptet:

Whenever I think about Mc’D, usually it’s not the packaging is the one I would reform the most. Of course, the amount of waste paper is pissing me off beside that I try to block my curiosity over the question what continuously revolves in my mind all the time: “what the hell exactly am I eating”? But, unfortunately, sometimes the huger wins.

And if that happens it would be fairly nice to produce somewhat less garbage. Rob Bye student of Delft University of Technology, figured what if we don’t use the paper bag for takeaway.

The base of this concept is everything should be in one box and the cup can be attached to it, so the menu becomes transportable. A lot has already discovered the lid of the burger box serves as a plate for the fries, but I think it is still surprising that by leaving the bag from the packaging the paper waste could be reduced to it’s half.

For clarity the full concept can be seen below: