Kommunista üdülők az idő perspektívájából

Kommunista üdülők az idő perspektívájából

Karol Palka lengyel fotográfus „Red Room” című fotósorozata a kommunista rezsim idejét idézi meg: olyan kiválasztott európai kormaradványokat örökít meg, melyeken az eltelt évek otthagyták a nyomukat. A fotográfiákon keresztül olyan helyszínekre látogathatunk el, mint például a mára bezárt kormánypárti üdülőhely, a Hotel Polana, amely a csehszlovákiai kommunista párthoz tartozott.

A sorozat kísérletet tesz arra, hogy fotókon keresztül értesse meg velünk a valóságot, mely lehetetlen a múlt alapos tanulmányozása nélkül.

Forrás: Karol Palka oldala

továbbiak
Fenntartható divat Szlovákiából | BAGBET
east

Fenntartható divat Szlovákiából | BAGBET

Alžbeta Irhová sosem tanult divattervezést, mégis az ő nevéhez köthető az egyik legismertebb környezettudatos ruhamárka Szlovákiában. A 2017-ben indult BAGBET megunt, kidobásra ítélt ruhadarabokba lehel új életet, túlgondolás nélkül. Crop toppá alakított férfiingek, komfortos ruhák és sörszállítást megkönnyítő táska kétkerekűre – upcycling, egy kis csavarral. Legutóbbi, a Čierne diery [https://www.
A hét kedvenc enteriőrjei_12
design

A hét kedvenc enteriőrjei_12

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Fél lábbal már a nyárban, most fényes és szellős tereket gyűjtöttünk erre a hétre. Ezekben az otthonokban szívesen töltenénk el időnket, akár a
Designerek  kézfertőtlenítő eszközeit díjazták Londonban
design

Designerek kézfertőtlenítő eszközeit díjazták Londonban

A szükség szüli a legkreatívabb ötleteket, tartja a mondás. Az biztos, hogy ha nincs a COVID-19 világjárvány, nem születik ennyi kreatív, praktikus és esztétikai szempontból is újragondolt kézfertőtlenítő felszerelés. A Bompas&Parr és a londoni Design Museum közösen írtak ki pályázatot The Fountain of Hygiene, azaz a Tisztaság Forrása címmel,