Kompakt iroda építés nélkül – a díjnyertes lengyel ötleté a jövő? | Mute

Kompakt iroda építés nélkül – a díjnyertes lengyel ötleté a jövő? | Mute

A covid és a hasonló szélsőséges történések egy sokkal rugalmasabb, változó munkaerőpiacot teremtettek a rohanó világunk által diktált ütem pedig immár a tárgykultúrába is begyűrűzik. A Mute legújabb tervezése lehetővé teszi az irodaterek egyszerű és gyors kialakítását, ami ráadásul igazi üstökösként robbant be a designiparba.

Az akusztikus panelekkel foglalkozó Mute célja, hogy minél innovatívabb megoldásokat találjon az irodai terek fenntarthatóbbá és komfortosabbá tételéhez. A cég alapítója, Szymon Rychlik folyamatosan együttműködik lengyel tervezőkkel, ráadásul termékeiket a saját laborjukban tesztelik és szerelik össze. A Mute sikere nem kérdés, tervezéseik olyan világhírű cégek irodáiban bukkannak fel, mint a Microsoft, a Netflix, de előfordul néhány a Ritz szállodákban is. Ezúttal egy moduláris szobát hoztak létre, amely lehetővé teszi a kész irodaterek rugalmas átalakítását.

Az OmniRoomra keresztelt tervezés olyan cégek számára készült, amik nyitottak a flexibilis és környezetbarát megoldásokra az irodák elrendezésében. Rugalmassága abban is megmutatkozik, hogy az OmniRoom kétféleképpen is használható – elsősorban a megrendelő választhat száz, már építészek által előre megtervezett konfigurációból, amik között konferenciatermek, kabinok vagy akár ruhatár egyaránt megtalálható, de személyre szabott lehetőség is elérhető tizenhárom előregyártott modulból, amik szabadon variálhatóak.

Az OmniRoom sajátossága továbbá még az is, hogy az összeszerelési technológiája gyors és egyszerű – a cég által kifejlesztett bepattintható rendszernek köszönhetően a modulok összeszerelése szerszámok nélkül is könnyen lebonyolítható. Ráadásként a koncepció környezetbarát alternatívája a merev, nem mozgatható gipszkarton szerkezeteknek, amelyek még mindig bevett gyakorlatok a modern irodatervezés világában. Kevesebb hulladéktermelés, kevesebb CO2-kibocsátás és végtelen rugalmasság – az OmniRoom a jövő irodáinak előszobája.

Mute | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Design Alive, designboom

továbbiak
Y jelöli a helyet – Teyföl
lifestyle

Y jelöli a helyet – Teyföl

Szaftpöttyökkel díszített kockás abrosz, rántott hús krumplival, kedélyes, de határozott pincér lehetőleg pocakkal – néhány sztereotípia, ami a magyar vendéglőket jellemzi. Viszont ha az ember elmegy Szentendrére és betér a Teyfölbe, rájön, hogy kis országunk gasztronómiája ennél jóval több, játékosabb, vagányabb, persze abban az esetben, ha van elég szándék megmutatni azt.
Az elfeledett tárgyak emlékezete – Europe Archive
design

Az elfeledett tárgyak emlékezete – Europe Archive

A Europe Archive Erik Kessels holland és Thomas Mailaender francia művész hosszú távú projektje, amelyben az európai bolhapiacokon, használt- és régiségboltokban, valamint az interneten összegyűjtött egyedi tárgyakból álló gyűjteményük bemutatásával próbálják rekonstruálni Európa kollektív emlékezetét. A hasonlóan gondolkodó művészek már többször dolgoztak együtt. Gyűjtői tapasztalataik alapján egyre inkább észrevették, hogy
David Beckham Maseratikat tervezett – de még milyeneket!
design

David Beckham Maseratikat tervezett – de még milyeneket!

Az exfocista számtalan kollaborációhoz adta már a nevét, ezúttal azonban tényleg különleges lett a végeredmény, bár valószínűleg kevesebben vásárolják majd meg, mint mondjuk a parfümjeit. Saját bevallása szerint szenvedélyesen imádja a régi, klasszikus autókat – ezért is fogott össze az olasz luxusautó-márkával, hogy két teljesen egyedi modellt álmodjon meg a számukra