La Jeune Rue | Párizs

Párizs ettől a beruházástól függetlenül is irigylésre méltó helyen van design, kreatív meg úgy amúgy szinte minden szempontból. Nyugat-Európa Budapestje mindig is híres volt stílusáról, kreativitásról és a fiatal tehetségek – mint éjjeli bogarak – számára ragyogó fényéről. Szóval minden időben ajánlott inspirációs forrás. Cédric Naudon francia milliárdos most jelentette be új projektjét mely ezt a vonzerőt hivatott tovább erősíteni. Menő étterme – a le sergent recruteur – szellemiségét egy egész kis városrészre terjesztené ki. Jó design, minőségi környezet és gasztronómia amelyre éttermét és amúgy a várost is ismerve kár jelzőket keresgélni. Jó lesz.

A Marais környéke egykor az arisztokrácia központja volt Párizsban, jelentős zsidó gyökerekkel rendelkezik, ma pedig a belváros művész és kreatív életének egyik központja, számtalan kávézóval, galériával és műhellyel, jelentős meleg kultúrával, kínai közösséggel. Nyitott és színes környékről van szó. Itt, a Rue du Vertbois tengelyére felfűzve szeretne a befektető kialakítani egy utcát vagy még inkább környéket ahol 25 üzletet nyit ismert designerekkel és építészekkel, melyek közül az elsők idén áprilisban nyílnak majd meg. Mint nálunk a Deák Ferenc utca, csak sokkal jobb. A neve: La Jeune Rue.

Az egész projekt valóban varázslatosnak ígérkezik, ahogy az ARTINFO-nak nyilatkozta a La Jeune Rue projekt bemutatóján Eugeni Quitllet.

Naudon megkért, hogy tervezzek egy sajtboltot. Miért én? Miért egy sajtboltot?”

Quitllet a többi ismert tervezővel együtt persze elfogadt a felkérést. Velük: