Legoval a Marsra

Egy múltkori bejegyzésemnél már megpiszkáltuk ezt a lego, második (és/vagy még első) gyermekkor kérdést, de nem lehet leállni a témával. Folyamatosan jönnek elő a menőbbnél menőbb lego projektek és amikor egy magamfajta ember számára az űrkutatás a legoval keveredik, akkor garantált, hogy a hatás nem marad el még ekkora “lego zajban” sem.

Ez akár egy reklámposzt is lehetne az eddigiek alapján, de nem az. Lelkesedésem őszinte, mégpedig a következők miatt. Adott Edwin “Buzz” Aldrin aki a második ember volt a Holdon Neil Armstrong mögött, és hús vér megtestesítője annak a férfigenerációnak akik véleményem szerint a legtökösebbek voltak az emberiség történetében, ugyanis már hangsebességgel repkedtek de még olyan szerkóban amiben ma egy utcai motorra nem szabad felszállni, orrba-szájba dohányoztak és azt zabáltak amit kedvük volt, benzines autókkal jártak és mindezen szokásaikkal halálosan nyugodtan és kurva menőn vágták galyra magukat és bolygónkat, de ezt mégsem róhatjuk fel nekik, mert sokkal menőbbek voltak nálunk, mi pedig azért még tudjuk hol a helyünk. Mindezt bizonyítandó néhány éve orrbavágva helyre is rakott egy idiótát aki megkérdőjelezte a holdraszállást. 80 évesen. Ezen generációba olyan férfiak tartoznak még, mint Steve Mcqueen vagy Charlton Heston, Clint Eastwood, de ez a téma szokás szerint vakvágányra tévedés volna, tehát térjünk vissza az űrkutatás hőséhez.

Aldrin tehát amellett, hogy pilóta volt, leszállt a Holdra, alkotott egy olyan projektet is, amit most legoba öntöttek. Egy olyan űrjárművet talált ki, mely a Föld és a Mars között jár ingaszerűen, fel vagy inkább kihasználva a gravitációs mezőket és ezzel egy belátható utazóidővel rendelkező állandó kapcsolatot teremt anyabolygónk és a reménybeli újvilág között. Az űrjármű neve a marhajól hangzó Earth-Mars Cycler aminek hosszas filózás után a Föld-Mars keringő nevet adtuk magyarul.

A keringő mesterséges gravitációban tartaná a fedélzetén utazókat, védené őket a Föld védőmezején kívüli időszakban a napszéltől és nem utolsó sorban öt hónap alatt kistestvérünkre szállítaná a legénységet.

Ezt a járművet találta egy lego artist érdemesnek arra, hogy megépítse és közzétegye s ennek nagyon örülök. A képek láttán pontosan az az érzés fog el, mint amikor a Lego Monobrand Storeba léptem az Árkádban. Na ez reklám volt, de ezért sem fizettek.

Pergessétek a galériát!