fbpx
Nyomj Entert

Merülj el AXA experimentális zajköltészetéhez készült nem mindennapi videóklipjében

Polonyi András, vagy más néven AXA magyar filmes és techno producer karantén projektjeként készítette “Bolestan” című bemutatkozó EP-jét. A kísérletezésre és véletlen balesetek sorozatára épülő tételekre leginkább az atonális, nyers és brutalista hangzás jellemző, mely szürreális világba kalauzolja a hallgatót. Ezen világ elevenedik meg az első számhoz készült animációs videóban, ami a Magyar Klipszemle legjobb VFX díját is bezsebelte.


AXA fő zenei inspirációi széles skálán helyezkednek el: míg gyerekként éveken keresztül klasszikus és jazz zongorát tanult, mára a technón kívül a szerb punk, a grunge, a hardcore, valamint a noise és drone zenék vannak döntő hatással a zenéjére. Bemutatkozó albuma, a “Bolestan” egy idegen tájakon történő utazás, mely a járvány apokaliptikus körülményei között íródott, és még egy barátnak szóló zenébe kódolt személyes üzenetet is megfogalmaz.

A képzeletre meglehetősen erősen ható videóklip koncepciója az eredetileg cinematográfiában mozgó AXA fejéből pattant ki, míg a komplex 3D animáció felépítése Vöröss Bettina munkáját dicséri. A tökéletes összhangban történő, három hónapos közös munkáról a művész így beszélt:

Bár nekem megvan a saját, jól átgondolt koncepcióm arra nézve, hogy a klip miről szól, mégis sikerült egy meglehetősen absztrakt síkon elmesélni ezt a történetet, ezáltal teret hagyva az egyéni, szabad interpretációnak. Semmiképpen sem akartam szájba rágni semmit: a film szépsége pont abban rejlik, hogy mindenki különbözőképp értelmezi és más érzésekkel nézi végig.”

A szóban forgó videó itt nézhető:

A teljes EP-t pedig érdemes végighallgatni itt:

A “Bolestan” a Free Sequence kiadó gondozásában jött létre.

Hol hallhatod legközelebb? Zságer Balázs “Free Sequence” elektronikus live act sorozatának következő élő epizódjaként a Toldi Klubban a budapesti elektronikus zenei színtér különböző stílusú előadói lépnek majd fel, ahol AXA mellett Aiwa vs Zságer, Imre Kiss és Zsüja is játszik majd.

AXA | Youtube

Free Sequence | Facebook esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük