Merülj el AXA experimentális zajköltészetéhez készült nem mindennapi videóklipjében

Merülj el AXA experimentális zajköltészetéhez készült nem mindennapi videóklipjében

Polonyi András, vagy más néven AXA magyar filmes és techno producer karantén projektjeként készítette “Bolestan” című bemutatkozó EP-jét. A kísérletezésre és véletlen balesetek sorozatára épülő tételekre leginkább az atonális, nyers és brutalista hangzás jellemző, mely szürreális világba kalauzolja a hallgatót. Ezen világ elevenedik meg az első számhoz készült animációs videóban, ami a Magyar Klipszemle legjobb VFX díját is bezsebelte.


AXA fő zenei inspirációi széles skálán helyezkednek el: míg gyerekként éveken keresztül klasszikus és jazz zongorát tanult, mára a technón kívül a szerb punk, a grunge, a hardcore, valamint a noise és drone zenék vannak döntő hatással a zenéjére. Bemutatkozó albuma, a “Bolestan” egy idegen tájakon történő utazás, mely a járvány apokaliptikus körülményei között íródott, és még egy barátnak szóló zenébe kódolt személyes üzenetet is megfogalmaz.

A képzeletre meglehetősen erősen ható videóklip koncepciója az eredetileg cinematográfiában mozgó AXA fejéből pattant ki, míg a komplex 3D animáció felépítése Vöröss Bettina munkáját dicséri. A tökéletes összhangban történő, három hónapos közös munkáról a művész így beszélt:

Bár nekem megvan a saját, jól átgondolt koncepcióm arra nézve, hogy a klip miről szól, mégis sikerült egy meglehetősen absztrakt síkon elmesélni ezt a történetet, ezáltal teret hagyva az egyéni, szabad interpretációnak. Semmiképpen sem akartam szájba rágni semmit: a film szépsége pont abban rejlik, hogy mindenki különbözőképp értelmezi és más érzésekkel nézi végig.”

A szóban forgó videó itt nézhető:

A teljes EP-t pedig érdemes végighallgatni itt:

A “Bolestan” a Free Sequence kiadó gondozásában jött létre.

Hol hallhatod legközelebb? Zságer Balázs “Free Sequence” elektronikus live act sorozatának következő élő epizódjaként a Toldi Klubban a budapesti elektronikus zenei színtér különböző stílusú előadói lépnek majd fel, ahol AXA mellett Aiwa vs Zságer, Imre Kiss és Zsüja is játszik majd.

AXA | Youtube

Free Sequence | Facebook esemény

továbbiak
Új őrület? Magángépek helyett privát tengeralattjárók
news

Új őrület? Magángépek helyett privát tengeralattjárók

A holland U-Boat Worx vállalat megkezdte a NEMO 1 (együléses) és NEMO 2 (kétüléses) tengeralattjárók sorozatgyártását, amelyek méretüknek és súlyuknak köszönhetően viszonylag könnyen mozgathatók, így a szárazföldön, egy kikötőben vagy egy jachton is elhelyezhetők. Amennyiben teljesen fel vannak töltve, a NEMO-járművek akár nyolc órán át is működhetnek 3 csomós sebességgel,
High-tech anyagok és viselhető technológia a MOME konferenciáján
divat

High-tech anyagok és viselhető technológia a MOME konferenciáján

Vajon milyen anyagból készül majd a ruhánk húsz év múlva? Hogy tudná a designszektor anyaghasználatával is fenntarthatóbbá tenni a gazdaságot? Többek közt ezek a témák is felmerülnek a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Future Materials című konferenciáján. Életünk során óriási mennyiségű anyaggal találkozunk a ruháinkon, csomagolt élelmiszereinken, bútorainkon, használati tárgyainkon keresztül.
Egyik kiberkáosz-forgatókönyv sem valósult meg – interjú Dr. Bernhards Blumbergs-szel
business

Egyik kiberkáosz-forgatókönyv sem valósult meg – interjú Dr. Bernhards Blumbergs-szel

Történelmi kibertámadás Lettország ellen, elektronikus szavazás Észtországban, kiberkáosz-forgatókönyvek, és kiberbiztonsági gyakorlatok a mindennapokban. Interjúnk Dr. Bernhards Blumbergs-szel, a balti államok egyik vezető biztonsági szakértőjével. Július elején Lettország ellen egy történelmi jelentőségű kibertámadást intéztek oroszbarát hackerek. Hétköznapi szemmel nézve hogyan néz ki egy nagyobb kibertámadás? Hogyan lehet megragadni azt a pillanatot,