fbpx
Nyomj Entert

Művészpáros | Hézag Studio

Bodnár Zsófi és Szőke Zoli még gimnáziumban szerettek egymásba. Bár már tíz éve együtt vannak, szakmailag eddig külön utakon jártak, hogy aztán a pandémia bezártságában rádöbbenjenek, legjobban együtt tudják megvalósítani azokat a régóta dédelgetett álmaikat, amelyeket eddig különböző fiókokba zártak. Fotó és grafika egy pakkban, nagyon magas minőségben – íme, a Hézag Studio!

TALÁLKOZÁS

Zoli: Zsófival gimnáziumi osztálytársak voltunk. Én az utolsó padban ültem, mint a rossz fiúk általában, Zsófi pedig az elsőben. Egy nap azon kaptam magam, hogy a tábla helyett fél órája Zsófit nézem, és csak arra tudtam gondolni, mikor hívhatom el kávézni. A „házinyúlra nem lövünk” típusú aranyköpések elmentek a fülem mellett, és hát ennek köszönhetem ezt a csodálatos évtizedet. Mi azon párosok egyike vagyunk, akik előbb estek szerelembe, csak utána jöttek össze. Ez igaz a munkára is: előbb szerettünk bele az ötletbe, amit csinálni szeretnénk, mint hogy megvalósítottuk volna.

Zsófi: Tényleg szerelem volt első látásra. Tíz év, egy esküvő és a pandémia okozta bezártság kellett hozzá, hogy rájöjjünk, a szakmában is együttműködhetünk.

ALKOTÁS

Zoli: Az elmúlt két évben a Socially-nél dolgoztam motion designer-ként. Nagyon sokat köszönhetek nekik, hiszen az alkotói folyamatok mellett megtapasztalhattam, milyen egy jó csapatban, irodában dolgozni. Inspiráló és egyben nagyon intenzív volt ez az időszak. Filmzenekészítés vagy egy-egy lemezfelvétel során éjszakába nyúlóan ötleteltem, akár hetekig bezárva egy stúdióba. A saját vállalkozásunknál már kicsit más a ritmus, szinte mindig és mindenhol ötletelünk. Műteremben, otthon, a parkban vagy egy kávézóban – a recept mindig ugyanaz. Az ihlet szerintem nem a körülményekhez kötött. Sőt, azt veszem észre, hogy olykor a legfurcsább helyzetekben talál ránk. A munka és a hétköznapok általában összefolynak, mint a lakás és az iroda, illetve a házaspár és a kolléga fogalma is. Nem címkézünk semmit, keményen dolgozunk, és közben jól érezzük magunkat abban a szerepben, amiben épp vagyunk.

Zsófi: A hétvégéket azért már próbáljuk mentesíteni a munka alól, de nem egyszer fordult elő, hogy szombat este álltunk neki modelleket keresni egy fotózáshoz, mert akkor ugrott be egy tökéletes karakter. A korlátozások miatt egyébként is sokszor kényszerültünk a négy fal közé, ilyenkor különösen feldobta az esténket egy-egy ilyen rögtönzött brainstorming.

INSPIRÁCIÓ

Zoli: Zsófinak az ügyfeleivel és a pénzzel való kapcsolata mindig lenyűgözött. Egyszerűen és lazán kezeli a helyzeteket, mindenben a kedvességet és a profizmust keresi. Én balkáni gyerek vagyok, mifelénk hangosabban oldjuk meg a problémákat. Zsófitól minden nap rengeteget tanulok és nincs motiválóbb annál, mint azzal az emberrel dolgozni, akivel amúgy is minden idődet szeretnéd együtt tölteni.

Zsófi: Amióta ismerem, Zoli szilárdan hisz a céljaiban és ezek érdekében nem rest az összes energiáját beletenni egy-egy projektbe. A végletekig maximalista, több zenei és grafikai munkája van egy éve fiókban. Ezeket a következő hónapokban végre másoknak is meg fogja mutatni.

ELISMERÉS VAGY KRITIKA

Zoli: Általában egy rugóra jár az agyunk, így nem igazán fordul elő, hogy nem értenénk a másik koncepcióját.

Zsófi: Nekem kifejezetten nehezemre esik bárkit is kritizálni, Zoli viszont mindig is megkövetelte a legszigorúbb kritikát, ezért mára teljesen természetes, hogy amint elkészültünk egy projekttel, az az első, hogy a másik véleményezi. Általában odavagyunk a másik munkájáért, de csak ritkán van olyan, hogy első körben, csont nélkül „leokézzuk” azt.

(KÖZÖS) ÁLOM

Zsófi: Mostanában úgy érzem, a tizenévesen kitűzött álmok nagy része már valóra vált, itt az idő komolyan venni az újakat. Minden szakmai siker arra inspirál, hogy merjünk még nagyobbakat álmodni. Amikor azokkal az emberekkel dolgozhatok, akiknek munkáit tíz éve még csak a magazinokban csodáltam, azt érzem, hogy nagyon szerencsés vagyok. Amióta pedig együtt ötletelünk Zolival egy-egy projekten, olyan, mintha szupererőt kaptam volna. Ahelyett, hogy elkényelmesednék, hogy így többé nem kell egyedül döntéseket hoznom, még nagyobb húzóerőt érzek, hogy teljesítsek. Persze nekünk is van pár olyan nagy márka a bakancslistánkon, akiknek szívesen készítenénk kampányt vagy arculatfrissítést, de most is nagyon boldogok vagyunk azokkal az izgalmas lehetőségekkel, amelyekről ez a nyár fog szólni.

KEDVENC KÖZÖS SZTORI

Zsófi: A meglepetés római eljegyzés persze mindkettőnk számára az egyik legkedvesebb emlék, ugyanakkor a legtöbb feledhetetlen történetünk általában azokhoz az utazásainkhoz köthetők, amelyeken kicsit eltévedtünk. A frekventált körzetektől távol éreztük magunkat mindig a legjobban. Ilyenkor eltűntünk a világ elől, legyen az egy jazz-session Rotterdam külvárosában, vagy egy vacsora a marrakeshi piac eldugott teraszán. Meg tudtuk volna állítani az időt…

Fotók: Mohai Balázs

Hézag Studio | Behance | Vimeo | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük