Ragyogó hőseink

Bár már két nappal túl vagyunk rajta, és az idei kései télnek köszönhetően nem is a rendezvényekről vagy a forradalmárkodásról lesz emlékezetes március idusa, mi mindezen körülmények ellenére megpróbáltunk tisztelegni  több módon is az 1848-49-es forradalom hősei előtt.

Jó ideje szemeztünk már a fénystencilezéssel és ez az idei március 15. épp kapóra jött, hogy kezdjünk vele valamit, ezért készítettünk néhány nagy méretű A2-s stencilt kartonból Kossuth, Batthyány, Petőfi és Széchenyi arcmásával, rászeltük egy dobozra melyet fényvisszaverőre béleltünk és ezen a szép tavaszi téli estén elkészítettük a képeket.

A technika lényege, hogy a dobozba bedugott vakuval a képbe beleégetjük a stencillel megrajzolt képeket, és a stencilt szépen kihozzuk a képből, melyen a hosszú felvételnek köszönhetően az láthatatlanná válik.

A H betűs logó egy kisebb cipősdobozból készült, és szintén a hosszú expozíciónak köszönhetően még volt idő áthelyezni a nagy dobozból a kicsibe a vakut és azzal is villantani egyet.

Elégedettségünkre a képek viszonylag jól sikerültek szerintünk, utómunka nem nagyon van rajtuk leszámítva a színek korrekcióját, de az arcok 100%-os fizikai valóságok, fénnyel festett portrék.

A nagyi szőnyege is kimondottan értékelte a munkát.