fbpx
Nyomj Entert







Régi logika friss szemmel | Őrfi József házterve

A mai világ igényeit figyelembe véve, de a régi építészeti megoldásokat követve tervezett házat egy erdős területre Őrfi József építész.

Méretében, elhelyezkedésében, struktúrájában, formájában, de még anyaghasználatában is követi a House No. 03 terve azt a régi házat, melynek helyére felhúzták volna. A házat magáncélra, egy Nemzeti Park területére képzelte el Őrfi József építész, az Égigérő Építész blog szerzője, maximálisan figyelembe véve elődjének sajátosságait.

Az épület tervezésekor a fő szempontot az jelentette, hogy a ház egyszerre legyen alkalmas az egyszemélyes, komfortos használhatóságra, valamint később családi használatra vagy nagyobb társaság fogadására is.

A terveken téglaburkolattal ellátott épületrészben létesült volna a háló- és vendégszobák, az égetett faburkolatú részben pedig a konyha-étkező tér. A sarokba egy két férőhelyes autóbeállót képzelt el. Az üvegezett, transzparens tér a környező tájjal való egybeolvadást segítette volna elő. Az egyes épületrészek a tájegységre jellemző, tradicionális építészeti elemek átértelmezéseiként születtek.

Látványtervek: Skandivisual

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben a tervezett projekt sajnos nem valósul meg, helyette új épület készül, kisebb tervezési program alapján.

Őrfi József | Web | Blog | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük