Részletektől az egész felé | Urban Geometry

Részletektől az egész felé | Urban Geometry

Izgalmas színkombinációk és léptékváltások, lélegzetelállító struktúrák – Andrés Gallardo Albajar, a Tallinban élő spanyol fotográfus kamerájával bejárta a világot, Bilbaótól Pekingig kapta lencsevégre néhány épület és környezete legizgalmasabb kompozícióit.

Közel húsz város épületeit láthatjuk Andrés Gallardo Albajar fotográfus képein, amelyek arra sarkallnak, hogy mi is új nézőpontból szemléljük környezetünket. Albajar nem törekszik az épületek teljes látványának befogására, karakterüket sokkal inkább részleteikben ragadja meg. Az absztrakcióba hajló fotók fő komponensei a színek és ismétlődő minták sora, a horizontális és vertikális vonalak katonás rendje, vagy éppen az ívek szabálytalan formációi.

Ismert és kevésbé ismert épületek egyaránt megjelennek a több mint hetven fotóból álló Urban Geometry sorozatban, feltűnik például az „instakompatibilis” architektúrájáról híres Muralla Roja Calpe-ból vagy a pekingi Galaxy Soho épülete, illetve egyéb épületek, például lakóházak, óvodák és idősotthonok homlokzatai szerte a világból.

A fotókönyvekre specializálódott Hoxton Mini Press is felfigyelt az Urban Geometry-re: úgy döntöttek, kötetbe foglalják az izgalmas épületfotókat.

Nagyszerű volt a Howton profi csapatával együtt dolgozni. A folyamat sok szempontból nagyon hasznos volt, rengeteget tanultam annak mindenlépéséről, ahogyan egy könyv készül, a kurátori feladatoktól kezdve a nyomtatáson át az értékesítésig” – értékeli az együttműködést Andrés.

Andrés Gallardo Albajar | Web | Instagram | Behance

továbbiak
De ezt most miért mondod? | Puskás Marcell
art

De ezt most miért mondod? | Puskás Marcell

Mi lenne, ha egy kártyapakli segítségével transzparensebbé tehetnénk a családi vitákat, a szakításokat és egyéb érzelmi reakcióinkat? Puskás Marcell De ezt most miért mondod? névre hallgató, kísérleti jellegű kártyajátéka önmagunk megfigyelésében lehet a segítségünkre. „Beszélnek hozzám, értem a szavakat, de sokszor fogalmam sincs, hogy a másik miért azt mondja, amit,
HIGHLIGHTS EXTRA | A szlovák design csillagai
east

HIGHLIGHTS EXTRA | A szlovák design csillagai

Északi szomszédainknál december 10-én este hirdették ki az idei Národná cena za dizajn, vagyis a szlovák design díjak nyerteseit. A nemzetközi zsűri a 2018-ban, illetve 2019-ben készült legkiválóbb designkommunikációs projektek közül válogatott, vidám színekben pompázó fesztiválarculattól a borókapárlat-csomagolásig. Mutatjuk! Mayer Kitti designteoretikus KATEGÓRIÁK ANIMÁCIÓ ÉS VIDEÓ Na Peróne v New
Adománygyűjtő automata a rászoruló gyermekekért | appy
community

Adománygyűjtő automata a rászoruló gyermekekért | appy

Elindult az appy karácsonyi adománygyűjtő akciója, amelynek célja egyszerűen és gyorsan megváltani egy-egy rászoruló gyermek karácsonyi meglepetését, mindezt egy snackautomata segítségével. Innovatív ötlettel kívánja segíteni az appy ernyőszervezet annak a tizenhárom alapítványnak a forrásokhoz juttatását, amelyek együttesen több ezer hátrányos helyzetű, beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket — és családjaikat — támogatnak évente.