RIO 2016 branding

Korábban már írtunk arról, hogy milyen is lesz a fontkészlet a Rio-i Olimpia kreatív anyagain, most pedig egy kicsit még többet csepegtettek nekünk a szervezők, ugyanis kialakulóban a játékok branding-je, vagy ahogyan ők hívják “the look of the games”. Talán az első, amivel illene kezdeni, az maga a logó. Nem voltak könnyű helyzetben a designerek, mivel a londoni Olimpia logója elég kemény kritikákat kapott. A mi szubjektív véleményünk szerint, mindenképpen előrelépés történt, jobban kifejezi az egységet. Lentebb a logó kialakításáról is láthattok egy kis sneak peek videót.

Na de vessünk a rövidke videó után egy pillantást a komplettebb vizuális anyagra, amely jobb oldalra helyezi az irodaházak sokaságát, szemben a bal oldalon található favela negyedekkel. A Krisztust középen reméljük senkinek nem kell bemutatni, ez kihagyhatatlan elem. A színvilág mókás, változatos és arconcsapó, de egy ilyen eseménynél ez alap.

Természetesen Brazília esetében sem egyetlen városban zajlik a játék, így minden város a jellegzetességeinek megfelelő  brandinget kapott. A további városok pedig a következőek: Belo Horizonte, Salvador, São Paulo és a főváros Brasilia. A branding alapján tehát egy nagyon vidám, és a futball VB-hez hasonló változatos és színes eseményre készülhetünk. Reméljük nem okoznak csalódást a brazilok, és élőben is tudunk majd valamit mutatni nektek belőle! 🙂 Vamos!