fbpx
Nyomj Entert


Surface Hub 2Amíg a mainstream fórumokon következetesen csak az Apple és Samsung termékek közötti csatáról van szó, addig a Microsoft új “szakmai” megoldásai szépen tarolják le a piacot. A Fortune 100 vállalatok 80%-a használja már a cég felhőszolgáltatásait, és kb. 50%-uk Surface eszközökkel hasít. A szubjektív szempontokon túl, mint a Macintosh – PC és egyéb viták, amikbe nem mennénk bele, mindenki elismerheti, hogy a cég hatalmasat lépett előre esztétikai és technológiai értelemben. Elég ha csak az új MacBookok és surface prok összehasonlítására gondolunk.

Ha emlékeztek a Microsoft néhány évvel ezelőtti videóira amelyek a cég jövőről alkotott elképzeléseit mutatták be, akkor leszögezhetjük, hogy alapvetően tényleg a 2020-ig kitűzött irányba haladnak.

Ez természetesen nem egy technológiai elemzés az eszköz képességeiről, mint inkább egy trendekről szóló rövid kis gondolatgyűjtemény. Előbbieket meghagyjuk a szakosított brigádoknak, utóbbiról meg röviden annyit zárásként, hogy a tíz éve sokszor temetett cég minden téren visszatért a csúcsra, eszközei kívánatosak és innovatívak, de leginkább jól fogynak.

Az eszközt elvileg 2019-től szállítják. Mérete 127 centi lesz, felbontása 4K, és ahogy látjátok 3:2 arányú. Működik vízszintesen és állva is, és a kamera, amit konferencia vagy sima hívásokhoz használhatunk be van építve az első verzióhoz képest jóval vékonyabb keretbe. A tervezés fő iránya a könnyű hordozhatóság, mobilitás volt, ezért az egész szerkezet vékonyabb, könnyebb és egy állvány is van hozzá. Árat egyelőre nem tudunk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük