Vigyél haza egy szeletet Labrosse sajátos Budapestjéből

Vigyél haza egy szeletet Labrosse sajátos Budapestjéből

Táncoló virágok, kígyóháton reggeliző fickók, kávé- és cigiszünetet tartó csiga, piros kapucnis graffitis, virágot locsoló polip: néhány olyan, egyedi Labrosse-karakter, amely 2019 nyarától kezdve egy évig minden hónapban egy-egy ikonikus budapesti épületen tűnt fel  a HYPEANDHYPER-en. Bár a Budapest by Labrosse című sorozat szeptemberben a végéhez ért, a tizenkét illusztrációt különlegesen kis példányszámban kapható plakátkollekció formájában vihetik haza a szemfülesebbek november 2.-ától. Vigyázz, nehogy lemaradj róla!

A francia származású illusztrátor, Labrosse Dani bár nem csak papírra rajzol – telefont, faliórát, széket és egyéb bútort is ellátott már vicces felirataival, rá jellemző zsúfolt tömegjeleneteivel –, mindig tart magánál egy A5-ös sketchbookot, hogy ha éppen eszébe jut egy ötlet, azonnal le tudja rajzolni. Idén eddig hatot skiccelt tele, most kezdte a hetediket. Egy ilyen kis füzetben gyűltek budapesti grafikái is, mielőtt a HYPEANDHYPER lecsapott volna rájuk.

A Keith Haringet mesterének tekintő Dani karakterei jól felépített, sajátos világ szereplői. Akad köztük pár visszatérő alak is, mint például a permanensen parázó galambok, a fekete-fehér csíkos kígyó, a virágfejű srác és a piros kapucnis falfirkász. 2019 nyarától ezek a figurák egy évig minden hónapban egy-egy újabb ikonikus fővárosi épületet leptek el, még a házi karantén idején is bennük tobzódtak.

„Nem igazán gondolok bele, hogy ki miért van ott, sőt, sokszor annyira telefirkálom a képeimet, hogy elfelejtem, mi hol van rajtuk, ezért amikor újranézem őket, felfedezek bennük apró részleteket. Ilyenkor elképzelem, hogy ki kicsoda, kinek mi a neve, története, satöbbi. A legtöbb képemben az individualitásra fókuszálok és ebben a sorozatban is ez volt a célom. Szeretem megjeleníteni az emberek furcsaságait, bármit, amitől különlegesek” – mesélte Dani a rá jellemző, páratlan karakterekről, akik olyan budapesti épületekbe költöztek be az elmúlt egy évben, mint a Palatinus ház, a Várkert rakpart háztömbje, a Bedő-ház, az Anker-ház, a Gresham-palota, a Dugattyús ház, a Lindenbaum-ház, a Citadella, a Budai Postapalota, a Dunapark-ház, a II. János Pál pápa tér házai és a Margitszigeti Víztorony. Az épületek történetét bemutató rövid szövegeket és a Budapest by Labrosse illusztrációkhoz készült egyedi bevezetőket a szintén Budapest-rajongó Farkas-Zentai Lili, a HYPEANDHYPER főszerkesztője írta.

„Emlékszem, az Instáján figyeltem fel a Palatinus házról készült képre. Meg is kerestem azonnal, hogy »Dani, mesélj, mi ez?«. Pár héttel később a Kelet Kávézó emeletén már fixáltuk is: elindítjuk ezt a Budapest-fókuszú illusztrációs sorozatot a HYPE-on. Nagyon szeretek vele dolgozni, nemcsak azért, mert borzasztóan kedves és szerény srác, hanem mert nagyon klassz ötletei vannak, mindig keresi az új technikákat és eszközöket, eszelősen kreatív és persze nagyon-nagyon tehetséges! Bár a Margitszigeti Víztoronnyal lezárult a Budapest by Labrosse HYPE-os sorozata, vannak további terveink – nem titkolt vágyunk például kiadni  ezeket egy kötetben” – mondta el Lili.

A HYPEANDHYPER-en megjelent tizenkét „Budapest by Labrosse” illusztrációból november 2.-ától limitált plakátkollekciót adunk ki – mindössze öt-öt (!) gicléenyomat lesz elérhető mindegyik grafikából. A printeken a művész szignója és a kép sorszáma is szerepel. Vigyázz, nehogy lemaradj róla!

A különlegesen alacsony számban elérhető plakátok a HYPE STORE-ban rendelhetők meg.

Budapest by Labrosse printek
Kattints a plakát nevére, és irány a webshop!

Budapest by Labrosse | Palatinus ház
Budapest by Labrosse | Várkert rakpart háztömbje
Budapest by Labrosse | Bedő-ház
Budapest by Labrosse | Anker-ház
Budapest by Labrosse | Gresham-palota
Budapest by Labrosse | Dugattyús ház
Budapest by Labrosse | Lindenbaum-ház
Budapest by Labrosse | Citadella
Budapest by Labrosse | Budai Postapalota
Budapest by Labrosse | Dunapark-ház
Budapest by Labrosse | II. János Pál pápa tér
Budapest by Labrosse | Margitszigeti Víztorony

Kampányfotók: Rácmolnár Milán

továbbiak
Jó emberek, jó helyek | Nagykép a gasztronómiáról
community

Jó emberek, jó helyek | Nagykép a gasztronómiáról

Heti rendszerességgel frissülő sorozatunk második részében előkerül a kávé, a bor, sőt, utolsó videónkban még az alma is, utóbbi kissé rendhagyó közegben, ezúttal lecsóban. Vajon mivel tud nagyot dobbantani egy újonnan nyíló vendéglátóhely? Mi a titka annak, hogy egy kávézó talpon maradjon? Miből merítkezik egy kávézótulajdonos vagy borász, ha mélypontra
HIGHLIGHTS | Digitális addikcióink
design

HIGHLIGHTS | Digitális addikcióink

A sci-fi műfaj klasszikusaként számon tartott „2001: Űrodüsszeia” képkockái villantak fel előttünk az aktuális válogatásunkban szereplő „Cold Attraction” névre keresztelt tárgy láttán. A Stanley Kubrick filmjében felbukkanó monolitra emlékeztető külső merevlemez nemcsak formai kialakításában, de a bemutatás módját tekintve is expresszív és erősen asszociatív hatást kelt. Arra azért egy nagyobb
A hét kedvenc enteriőrjei_33
design

A hét kedvenc enteriőrjei_33

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Reméljük, nem szorulunk újra a négy fal közé, de ha mégis, ezekben az impozáns, nagyvonalú terekben még el is viselnénk egy újabb karantént.