fbpx
Nyomj Entert







Villa az erdőben

Brutalista harmónia egy erdei betonvillában: egy belga család otthona egyszerre kortárs és olyan is, mintha mindig az erdő közepén állt volna.

Érdekes, hogy milyen időtlen hatásúak tudnak lenni a brutalizmus szellemében épült épületek. A belga Govaert & Vanhoutte stúdió által egy Brüsszel közeli erdőbe tervezett ház is épp ilyen. Az épület amellett, hogy a kortárs és minimalista, környezetére is elegánsan reflektál.

A lejtőre épült kétszintes ház nem csak a kilátás szempontjából profitál az erdőből. Úgy tervezték, hogy a fák nyáron kellemesen beárnyékolják, télen viszont maximálisan beengedjék a napfényt. Az építkezés során csak annyira nyúltak az erdőhöz, amennyire muszáj volt: még a medencét is inkább megemelték, hogy a fák gyökereit megőrizzék.

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük