Visszatér az Atari

Visszatér az Atari

A nyolcvanas évek legsikeresebb videojáték-konzolja megújult formában tér vissza. Ha minden igaz, nem csak a játékoké lesz a főszerep az új Atari VCS-konzolon: a hírek szerint egy komplett PC-t kapunk, ha megvesszük.

Szöveg: Szolomayer Márk

A legtöbbeknek az Atari nem más, mint egy menő logó pólókról: ezen próbálnak most változtatni. A cég negyven éve volt a csúcson, a fejlődéssel és a piac változásával ugyanakkor nem tudott lépést tartani, pedig minden idők legismertebb és legsikeresebb játékai jelentek meg fejlesztésükben. Elég csak a Pac-Manre, a Space Invadersre vagy a Pongra gondolni.

A pár éve tartó retro-játékkonzol újrakiadások sorába áll be most az Atari. A folyamat 2017-ben indult: akkor jelent meg újra, természetesen frissítve a Super Nintendo. Ezt követte egy évvel később a PlayStation Classic, ami a Sony első generációs konzolját próbálta újjáéleszteni, inkább kevesebb sikerrel.

Az Atari annyival megy tovább, hogy nemcsak a játékkonzolt gondolta újra: a tulajdonos játszani tud a gépre előtelepített száz játékkal, mellé pedig egy teljes multimédiás egységet kap. Vagyis egy igazán jól designolt konzolban kaphatunk PC-t, Netflixet és még egy személyi asszisztenst is.

Maga a konzol designt tekintve sokat vesz át az eredeti 2600-as modellből. Természetesen már nem kell kazettákkal bajlódni, ha játszani szeretnénk. Az előtelepített száz játékon túl külső tárhelyre Linux vagy a Windows is telepíthető lesz majd.

Forrás: ATARI VCS

továbbiak
A városi képlet | Datapolis
business

A városi képlet | Datapolis

Hídként működik a Datapolis nevű új, adatelemzéssel foglalkozó vállalkozás az akadémiai élet és az üzleti szektor között. Mivel a csapatban egyaránt jelen vannak mindkét közeg szereplői, ezért folyamatos párbeszéd alakul ki: többek között ez a dinamika különbözteti meg a Datapolist más urbanisztikai területen működő adatbányász cégektől, és ennek eredménye, hogy
Pop-up könyv a designtörténet ikonikus székeiről
design

Pop-up könyv a designtörténet ikonikus székeiről

A történelem legmenőbb székei miniatűr papírmodelleken törnek utat maguknak a térbe Dominique Ehrhard 10 chaises című könyvében. Gyerekként odavoltam azokért a könyvekért, amelyek interaktívak voltak: elemeket lehetett mozgatni, ablakokat lehetett nyitogatni vagy lapozásra három dimenzióba vágta magát az illusztráció. Dominique Ehrhard híres-neves térbeli könyvei felidézik ezeket az emlékeket, kiadványai közül
A bor összehozza az embereket | Le Tour de Dúzsi
branding

A bor összehozza az embereket | Le Tour de Dúzsi

Kerékpározás, fiatalosság és baráti összejövetelek hangulata egy palack borban: a Le Tour de Dúzsi névre hallgató vörösbor címketerve a borozás egyik fő tulajdonságát jeleníti meg, miszerint a bor összehozza az embereket. Dúzsi Tamás és családja 1994-ben alapította meg családi vállalkozását Szekszárdon. A Dúzsi borászat területeinek nagy része egy Szekszárddal szomszédos