A Bánáti + Hartvig új irodája lett az idei év befutója

A Bánáti + Hartvig új irodája lett az idei év befutója

A hétvégén 17. alkalommal adták át a Média Építészeti Díjat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A zsűri a Bánáti + Hartvig Építész Irodának ítélte a legjobb épületért járó díjat az egykori étteremből átalakított, saját irodájukért. A projektről az épületbejárást követően mi is hosszabban beszámoltunk.

Az épülettervek közül Kopacz Hanna ŐRKŐ munkáját ismerték el, ami egy cigánytelep fejlesztéséről, és az oda tervezett típusházról szól. A közönségdíjat a BIVAK kapta a Budapest Diákváros – Nagyvásártelep és környezete pályázatukért. A különdíjak közül pedig az Austrotherm Energiahatékonysági Különdíját emelnénk ki, amit a Lukács Manufacture csapata kapott a Panoráma kabinok tervezéséért.


Bánáti + Hartvig
Kopacz Hanna
BIVAK
Lukács Manufacture

Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel
design

Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel

Nemrég nyílt meg Budapest belvárosában az Asterisk, The live in Gallery nevű hely, amely egyszerre művészeti galéria, bisztró és bár. Azt, aki ide betéved, egészen biztosan elvarázsolja a különleges design, az egyedi megoldások, és persze az itt kapható alkotások. Honnan jött az ötlet? Mely darabok köré épült az enteriőr? Milyen
Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová
design

Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová

Tájba zárt harmónia – talán így is nevezhetnénk a cseh Atelier SAD stúdió és Iveta Zachariášová belsőépítész közösen tervezett vidéki házát. A Rašovka községben található, több szempontból is egyedülálló épület nagy népszerűségnek örvend az építészettel és designnal foglalkozó portálok körében, de vajon miben rejlik ennek a sikernek a titka? A nem
Privát olvasószoba különleges megoldásokkal
architecture

Privát olvasószoba különleges megoldásokkal

Az Aterlier Tao+C építész iroda összenyitott két földszinti szobát és egy üvegházat, majd könyvespolcokkal rakta körbe, létrehozva egy privát könyvtárat egy sanghaji cég számára. Az olvasóterem – amelyet a cég alkalmazottai és a tulajdonos barátai használhatnak – tizenkét fő befogadására alkalmas. A szobákat körülvevő masszív falakat is számításba kellett venni a