fbpx
Nyomj Entert

Meseszép kerékpárútvonalak a régióból | TOP 5

Biciklizés és felfedezés karöltve járnak egymással. Különösen igaz ez, hogyha egészen rendhagyó bicikliutakkal találjuk szembe magunkat – legyen szó világító vagy éppen sötét barlangban leledző vonalakról, mesébe illő térségeket körbeutazó pályákról, avagy sajátos építészeti megoldásokról. Következzenek tehát olyan régiós kerékpárútvonalak, melyek rendkívüli koncepcióval rendelkeznek – nem csak bringásoknak!


Ćiro ösvény | Bosznia-Hercegovina

A történelmi örökségként számon tartott Ćiro kerékpárút korábban vasútvonalként funkcionált. 1885-ben – a vasúthálózatok elterjedésekor –, az Osztrák-Magyar Monarchia idején építették ki, és egészen 1976-ig segítette elő különböző országok és kultúrák együttműködését, óriási fejlődést eredményezve. Revitalizálására akkor került sor, amikor a bosnyák-horvát határ két oldalán egyesült erővel megszületett a bicikliút víziója. Az összetartozást szimbolizálja, miközben bámulatos tájakra visz elhagyatott vonatállomások mentén, olykor kivilágítatlan barlangokon keresztül.


Balatoni bringakörút | Magyarország

Lehetetlen betelni a „magyar tenger” látványával, amit a tavat körbejáró kerékpárútvonal is kiválóan reprezentál. Közép-Európa legnagyobb tavát békés, festői táj övezi, azonban nyárra forgalmas célponttá válik – a körút így a lehető legautentikusabb módon tudja visszaadni a magyar vakációk hangulatát.


Bohinj változatos terepei | Szlovénia

Bohinj területén számos bicikliút található, ráadásul mind különféleképpen engedi feltérképezni a terepet: legelőkön átívelő aszfalt, föld-, és kőút, sőt, vízesések és tópart menti ösvények is szembejöhetnek velünk. A nagyobb kihívást kedvelők számára pedig a Vogel Mountain Bike Park is rendelkezésre áll.


A Prazsky Okruh autópályahíd alatt | Csehország

A hatalmas autópályahíd fedélzete alatt egy speciálisan a pedálos forgalom számára épített hídon keresztül a biciklisek is átkelhetnek a Moldva és a Berounka folyók összefolyásánál – mindezt biztonságos, kényelmes, emellett látványos útvonalon tehetik meg!


Futurisztikus út Lidzbark Warminski mellett | Lengyelország

Lengyelország első napelemmel működő bringaútvonala nem igényel közvilágítást, mégis biztonságos, ráadásul a megújuló energiaforrás kiaknázása révén környezettudatos is. Nem utolsósorban pedig elképesztően látványos, hiszen nagy örömünkre egész éjjel varázslatos atmoszférát teremtve kéken világít.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük