fbpx
Nyomj Entert

A Hyundai vezetője szerint 2030-ra repülő autókkal fogunk közlekedni

Talán már nincs is olyan messze, hogy a légitaxi valósággá váljon, ugyanis Michael Cole, a dél-koreai Hyundai autógyártó európai ügyvezetője szerint a repülő autók az évtized második felében már városi közlekedőeszközökké válnak.

A Hyundai az Überrel szövetségre lépve fejleszt repülő taxit, mivel arra számítanak, hogy még az évtized vége előtt láthatunk elektromos repülő autókat a városokban. „Úgy gondoljuk, hogy az évtized második felére biztosan megjelennek ezek a járművek a városokban” – mondta el Michael Cole, a Society of Motor Manufacturers and Traders konferenciáján. „A városi légi mobilitás nagyszerű lehetőséget kínál majd a városok zsúfoltságának megszüntetésére és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére akár városon belüli, akár városok közötti légi mobilitásról van szó” – tette hozzá.

A két vállalat által közösen fejlesztett repülő jármű teljes méretű modelljét a 2020-as Consumer Electronics Show-n (CES) mutatták be. Az Urban Air Mobility (UAM) terveinek részeként létrehozott eVTOL, vagyis elektromos hajtású, függőlegesen fel- és leszálló jármű az S-A1 nevet kapta. Az eszköz öt személynek, köztük a pilótának biztosít majd helyet.

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük