A kollaboráció, amiről nem tudtuk, de szükségünk volt rá: ZC „BOLESŁAWIEC” x Reserved

A kollaboráció, amiről nem tudtuk, de szükségünk volt rá: ZC „BOLESŁAWIEC” x Reserved

A lengyel Reserved és a híres Bolesławiec Kerámiaművek közösen megalkotott kollekciója összekapcsolja a lengyel kerámiát a divat és lakberendezés világával, így öltöztetve modern köntösbe a klasszikus közép-európai motívumokat.


A Reserved tervezőinek elsődleges célja az volt, hogy megőrizzék a jellegzetes Bolesławiec esztétikát, és eközben mégis egy olyan új megjelenést érjenek el, ami nemcsak a lengyel kerámia rajongóit, de a divat szerelmeseit is lenyűgözi.

A közös munka a kerámiagyártás folyamatának mély vizsgálatával kezdődött: a minták elemzése és a gyártás fázisainak feltárása után a tervezők precízen kézzel rajzolták meg a mintákat és gondosan választották ki a festékeket, amelyeket aztán bélyegzőkre helyeztek, illetve – hogy a legapróbb részletek is tökéletesen mutassanak –, azokat apró ecsetekkel, kézzel készítették el.

Az edénykollekció tíz különleges modellből áll: nagy és kis tányérok, tálak, bögrék, csészék és egy fedeles kancsó alkotják ezt az ízléses választékot. Az edények formája hűen követi a Bolesławiec kerámia esztétikáját, ugyanakkor a grafikai elrendezés merész és újító. Az eredeti változathoz képest atipikus megjelenésű motívumok jelennek meg, amelyeket új kompozíciókban kombináltak, így egyedülálló látványt hozva létre. Az edénykészletben a korlátlan kombinációs lehetőség megmaradt, ugyanakkor izgalmas meglepetésekkel kápráztatják el a márka rajongóit. Emellett a lakberendezési termékek között megtalálhatók a márkára jellemző, különböző mintázatú párnahuzatok, valamint egy sokoldalú jacquard takaró, amely tökéletesen használható ágyon vagy piknikpokrócként is. A lakberendezési tárgyak büszkén viselik a "Made in Poland" címkét, hiszen mind Lengyelországban készült.

A prêt-à-porter ruhakollekció női és kislány darabokat is tartalmaz egyaránt, melyek a Bolesławiec kerámia jellegzetes színeiben, mint az élénk kobalt, a kék és a törtfehér pompázik. A kollekcióban lévő ruhák mindegyike tökéletesen kombinálható egymással, így számtalan szettet összeállíthatunk az egyes darabokból.

A jól ismert Bolesławiec mintázatok új, izgalmas grafikai kompozíciókban tűnnek fel a ruhákon is, mint például a dekoratív árvácska vagy a színes virágokkal feldobott pávaszem motívum. A legnépszerűbb pávaszem horgolt változatban is megjelenik, és pöttyök formájában is fellelhető a jacquard anyagon. A ruhák egyedi részletekkel, mint fodrok, pántok és megkötők, valamint különböző textúrákkal vannak gazdagítva, így különlegessé és izgalmasabbá téve a darabokat.


Reserved | Web | Instagram | Facebook

továbbiak
San Francisco unalmassá vált | Interjú Richard Floridával
global

San Francisco unalmassá vált | Interjú Richard Floridával

Dr. Richard Florida világhírű amerikai urbanista és közéleti gondolkodó, társadalmi és gazdasági elméletekkel foglalkozik. A Torontói Egyetem Rotman School of Management professzora és a New York-i Egyetem School of Professional Studies Distinguished Fellow-ja (az akadémia által adományozott legmagasabb kitüntetés—a ford.). Az évek során Florida számos feladatkörben kipróbálta magát, az
Petőfi népének arcai és tájai | Interjú Bácsi Róbert Lászlóval és Mohai Balázzsal
lifestyle

Petőfi népének arcai és tájai | Interjú Bácsi Róbert Lászlóval és Mohai Balázzsal

A magyar Pictorial Collective dokumentarista fotós kollektíva egy hosszú távú projekt során a Petőfi Sándorról elnevezett utcák lakóit örökítette meg, képeik a mai magyar társadalomról adnak szubjektív pillanatképet. A kollektíva két tagját, Bácsi Róbert Lászlót és Mohai Balázst kérdeztük szervezésről, utazásról, különleges találkozásokról, a magyar vidékről és Petőfiről. Ami Lengyelországban
Ígéretek, csalódottság, összefogás: így zárult a vilniusi NATO-csúcs
strategy

Ígéretek, csalódottság, összefogás: így zárult a vilniusi NATO-csúcs

Július 11. és 12. között NATO-csúcstalálkozót tartottak a litván fővárosban, Vilniusban. A találkozó legdominánsabb témája a háború sújtotta Ukrajna kérdésköre volt, ám fontos pont volt a svéd csatlakozás, emellett terítékre került egy esetleges távol-keleti terjeszkedés is. Az Atlanti Szövetség idei, vilniusi csúcstalálkozójának legfőbb témája az ukrán NATO-csatlakozás kérdéskörének megvitatása volt.