Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Nagyon várjuk már, hogy a karantén és a járványhelyzet után egy kellemes fürdőben pihenhessük ki az elmúlt időszak fáradalmait. Toplistánk öt látványos helyszínt mutat be a régióból a fürödni vágyóknak.

Ez a cikk eredetileg 2021. március 3-án jelent meg.

Orhidelia Wellness | Podcetrtek, Szlovénia

Az Enota tervezőiroda a szlovéniai wellnessközpont tervezésekor inkább a tájrendezés elveit vette alapul, mint az építészetét. Az épület ahelyett, hogy saját építészeti kifejezésmódját keresné, a környezettel összhangban létezik, szinte észrevétlenül simul a tájba.


Ladek Zdroj | Lengyelország

A lengyel fürdővárosban már 1241 óta egészségmegőrző központ működik. A gyönyörű barokk fürdő termálmedencéit a tizenkilencedik században porosz, orosz és lengyel királyok, arisztokraták is látogatták.


Aqua Dome | Oberlängenfeld, Ausztria

Az Aqua Dome az Ötz-völgyi-Alpok lenyűgöző kilátását és a kortárs építészet elegáns formavilágát egyesíti Nyugat-Ausztria egyetlen termálvízforráshelyén.


Szent Gellért fürdő | Budapest, Magyarország

A magyarországi szecessziós építészet egyik kiemelkedő épületét, a Szent Gellért fürdőt természetesen nem hagyhattuk ki toplistánkból. Egyedi terei és izgalmas színei akár egy Wes Anderson-film helyszínei is lehetnének.


Home Spa | Pozsony, Szlovákia

Válogatásunk végén egy privát fürdő is helyet kapott, méghozzá Pozsonyból. A kétszintes épület izgalmas tömegszervezése lehetővé tette, hogy a környezettől elzárt, mégis tágas, fedett teraszt hozzanak létre a nyüzsgő fővárosban. Érdemes megnézni, milyen remekül játszik az épület a természetes fénnyel!

Forrás: ArchDaily, Poland Travel

továbbiak
Gogolból inspirálódó alkotó, aki nem fél megmutatni a valóságot | Interjú Valló  Bertával
design

Gogolból inspirálódó alkotó, aki nem fél megmutatni a valóságot | Interjú Valló Bertával

A fogyasztói társadalmat mutatja be sajátosan groteszk, szatirikus világában. Tehetsége helyet foglalt számára a világ 100 legjobb illusztrátora között a Taschen kiadó által, számos nagy céggel dolgozott együtt, azonban számára a legnagyobb elismerés, ha valaki rezonálni tud a karaktereivel. Személyisége teljesen magával ragadó, olyan, akinek gondolataiban öröm és kiváltság lenne
Kézművesség volt, van és lesz
design

Kézművesség volt, van és lesz

Bútort az IKEA-ban, ruhát pedig a közelben lévő fast fashion üzletben vásárolsz? Ha valami kuriózumra vágysz, amivel újra felfedezheted a saját kulturális örökségedet, vagy ha nyitott vagy másokéra, akkor jó helyen jársz! Megmutatjuk, hogy a hiedelemmel ellentétben még megőrizhetjük, sőt felvirágoztathatjuk a kézműves hagyományokat Kelet-Európában. A Krásná práce egy olyan
Megáldott ételek és rejtett kamerák – Interjú James A. Kapalóval | Nyomtatott múltak
lifestyle

Megáldott ételek és rejtett kamerák – Interjú James A. Kapalóval | Nyomtatott múltak

James A. Kapaló kutatásai elsősorban a közép-kelet-európai vallási és etnikai kisebbségek történetére és tapasztalataira fókuszálnak. Etnográfiai módszerek segítségével dolgozik közösségekkel, levéltárakkal és múzeumi gyűjteményekkel, hogy feltárja a hétköznapi tudást, a vallási gyakorlatokat és a helyi emlékezetet. Egyik szerkesztője volt a The Secret Police and the Religious Underground in Communist and