Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Nagyon várjuk már, hogy a karantén és a járványhelyzet után egy kellemes fürdőben pihenhessük ki az elmúlt időszak fáradalmait. Toplistánk öt látványos helyszínt mutat be a régióból a fürödni vágyóknak.

Orhidelia Wellness | Podcetrtek, Szlovénia

Az Enota tervezőiroda a szlovéniai wellnessközpont tervezésekor inkább a tájrendezés elveit vette alapul, mint az építészetét. Az épület ahelyett, hogy saját építészeti kifejezésmódját keresné, a környezettel összhangban létezik, szinte észrevétlenül simul a tájba.


Ladek Zdroj | Lengyelország

A lengyel fürdővárosban már 1241 óta egészségmegőrző központ működik. A gyönyörű barokk fürdő termálmedencéit a tizenkilencedik században porosz, orosz és lengyel királyok, arisztokraták is látogatták.


Aqua Dome | Oberlängenfeld, Ausztria

Az Aqua Dome az Ötz-völgyi-Alpok lenyűgöző kilátását és a kortárs építészet elegáns formavilágát egyesíti Nyugat-Ausztria egyetlen termálvízforráshelyén.


Szent Gellért fürdő | Budapest, Magyarország

A magyarországi szecessziós építészet egyik kiemelkedő épületét, a Szent Gellért fürdőt természetesen nem hagyhattuk ki toplistánkból. Egyedi terei és izgalmas színei akár egy Wes Anderson-film helyszínei is lehetnének.


Home Spa | Pozsony, Szlovákia

Válogatásunk végén egy privát fürdő is helyet kapott, méghozzá Pozsonyból. A kétszintes épület izgalmas tömegszervezése lehetővé tette, hogy a környezettől elzárt, mégis tágas, fedett teraszt hozzanak létre a nyüzsgő fővárosban. Érdemes megnézni, milyen remekül játszik az épület a természetes fénnyel!

Forrás: ArchDaily, Poland Travel

továbbiak
Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel
design

Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel

Nemrég nyílt meg Budapest belvárosában az Asterisk, The live in Gallery nevű hely, amely egyszerre művészeti galéria, bisztró és bár. Azt, aki ide betéved, egészen biztosan elvarázsolja a különleges design, az egyedi megoldások, és persze az itt kapható alkotások. Honnan jött az ötlet? Mely darabok köré épült az enteriőr? Milyen
Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová
design

Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová

Tájba zárt harmónia – talán így is nevezhetnénk a cseh Atelier SAD stúdió és Iveta Zachariášová belsőépítész közösen tervezett vidéki házát. A Rašovka községben található, több szempontból is egyedülálló épület nagy népszerűségnek örvend az építészettel és designnal foglalkozó portálok körében, de vajon miben rejlik ennek a sikernek a titka? A nem
Privát olvasószoba különleges megoldásokkal
architecture

Privát olvasószoba különleges megoldásokkal

Az Aterlier Tao+C építész iroda összenyitott két földszinti szobát és egy üvegházat, majd könyvespolcokkal rakta körbe, létrehozva egy privát könyvtárat egy sanghaji cég számára. Az olvasóterem – amelyet a cég alkalmazottai és a tulajdonos barátai használhatnak – tizenkét fő befogadására alkalmas. A szobákat körülvevő masszív falakat is számításba kellett venni a