fbpx
Nyomj Entert

A Snøhetta tervezi az új Duett operaházat Düsseldorfban

A Snøhetta építésziroda bemutatta az új düsseldorfi operaház és kulturális központ terveit. A javaslat szerint az új épület vízszintes térfogatából két ferde torony emelkedik ki, amelyekben szálloda, éttermek, irodahelyiségek és lakóegységek is találhatók; réteges üveghomlokzatán keresztül pedig kapcsolatot teremt majd a környező tájjal. A Duett célja, hogy egy többfunkciós, kulturális epicentrum legyen a város lakói számára.

Az építészek az épület meglévő szerkezetét gondolták újra, hogy jól működő, nemzetközi szintű operaházzá alakítsák azt. A Duett északi része ezerháromszáz négyzetméterrel bővül, ahol egy oldalsó színpad és további programhelyszínek találhatók; az épület keleti része pedig további ezernégyszázötven négyzetméterrel válik teljessé, ami egy nagyobb előcsarnoknak ad majd helyet.

Az új kialakítás egyik különlegessége, hogy a Duett körül elterülő park felől a csarnokba belépve elmosódnak a határok a beltér és a kültér között. A tizenhat méter magas, átlátszó üveghomlokzat egy szoborszerű fafalat rejt, amely intim hangulatot teremt. Az előcsarnokból hatalmas lépcsők és rámpák vezetnek fel egy kávézóba, ahol a látogatók a környező területre nyíló, elterülő panorámát élvezhetik. Ebből a helyiségből a vendégek beláthatnak a próbatermekbe: ilyen például az épülettömeg keleti oldalán fekvő, kétszintes balettpróbaterem. Az előcsarnokból mozgólépcsővel egy tetőkert is közvetlenül megközelíthető: a kert hatezer négyzetméteren terül el, és további kulturális események, előadások és egyéb tevékenységek számára tervezték.

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük