A Trónok harca elől hozott el fontos díjat a Magyar Zene Háza

A Trónok harca elől hozott el fontos díjat a Magyar Zene Háza

A “turisztikai Oscar-díjnak” is nevezett World Travel Awards egyik fő kategóriájában nyert idén a már korábban is több elismerést bezsebelő Magyar Zene Háza.


Október 1-jén, Mallorcán hirdették ki a World Travel Awards idei győzteseit. 1993 óta minden évben kiválasztják a világ legjobb, leginnovatívabb megoldásait a turisztikai szektoron belül, a jelölések idén is a világ minden tájáról érkeztek. A Magyar Zene Háza az Európa legfontosabb új turisztikai attrakciója című kategóriában versengett, a díjat végül az Észak-írországi Trónok Harca Múzeum, a dán Hans Christian Andersen-ház, a horvát Sljeme libegő és a német Humboldt Forum elől hozta el.

A Sou Fujimoto által tervezett épületet több alkalommal elismerték már: 2019-ben Európában az év középülete lett, majd nem sokkal később az International Property Awardson világszinten is a legjobb középületnek választották. A Music Cities Awardson 2020-ban lett a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése, 2022-ben pedig az ingatlanszakma legfontosabb megmérettetésén, a MIPIM-en nyerte el a szakmai zsűri különdíját.

Fotók: Magyar Zene Háza Facebook

Forrás: World Travel Awards

továbbiak
Az idő kontúrjai | Megjelent Lugosi Lugo László GRAFFITI című albuma
fotográfia

Az idő kontúrjai | Megjelent Lugosi Lugo László GRAFFITI című albuma

Rövid üzenetek, különleges tipográfiák, amorf figurák és határtalan fantázia – ez a graffiti, avagy a „városi népművészet”, ahogy azt Lugosi Lugo László fényképész hívta. A magyar fotográfia jelentős alakjának egyik utolsó fotósorozatából jelent meg posztumusz album GRAFFITI. Read the Signs címmel. „Alapvetően az időben folyó változásokat szeretném lefényképezni. A graffiti esetében
Miért egyre több az amerikai Európában?
business

Miért egyre több az amerikai Európában?

Húsz év után újra 1 euróba kerül 1 USA dollár. Az amerikai deviza erősödése egyrészt azt jelenti, hogy az Egyesült Államokból érkező import drágul, másrészről viszont egyre vonzóbbá teszi Európát az amerikai lakosoknak, hiszen így, ha távmunkára adják fejüket, akkor ugyanannyi fizetés egyre többet és többet ér az öreg kontinensen.
Százmillió tonna étel kerül az éhezők tányérja helyett a kukába
community

Százmillió tonna étel kerül az éhezők tányérja helyett a kukába

Energiaválság, rezsiárak az egekben, őrületes infláció. Ez a jelenünk. Azt halljuk, hogy fogjuk vissza a fogyasztásunkat, hogy csak annyi energiát, terméket fogyasszunk, amennyire mindenképp szükségünk van. Ehhez képest éves szinten hatalmas mennyiségű élelmiszer megy kárba, nemcsak végső felhasználói szinten, de a termelési lánc korábbi szintjein is. 2015-ben az EU-ban 42,