fbpx
Nyomj Entert

Az Alíz Csodaországban mágikus atmoszféráját idézi meg ez a ljubljanai optika

Az Alíz Csodaországban című rajzfilm mágikus atmoszférája ihlette a szlovén Morela legújabb boltjának enteriőrjét. A napszemüvegeket gyártó márka már a 2000-es évek elejétől foglalkozik optikai szolgáltatásokkal, 2019-ben pedig piacra dobták első kollekciójukat, melynek megalkotását a világszerte nagy népszerűségnek örvendő formatervezőre, Nika Zupancra bízták, aki új üzletük belsőépítészeti koncepciójáért is felelt.

A ljubljanai Citypark bevásárlóközpontban található boltban az egyedi dekoráció mellett az elegendő tárolóhely kialakítására kiemelten odafigyeltek, így a stílusos komódok vagy a szemüvegmodellek kiállítására szolgáló polcok fontos alkotóelemei a designnak. A terem végében a plafontól egészen a padlóig érő függönyök rejtik el a javítóműhelyeket és a kezelőszobákat a kíváncsi szemek elől.


A különleges megjelenésű helyiség legfőbb motívumai kétségkívül a púderkékbe öltöztetett, rézsárga fogantyúkkal ellátott fiókok, – melyek egyfajta mértékegységet is jelentettek az üzlet apró részleteinek megtervezése során – amik a pénztártól kezdve egészen a szabadon álló kiállítópultok aljáig szinte mindenhol előbukkannak. Bár a cseppet sem hétköznapi bútorok igazán lenyűgöző látvány nyújtanak, az Alíz Csodaországban című meséből ismerős szürreális atmoszférát mégis inkább a kassza fölé magasodó, fehér színű, grandiózus méretű, pliszírozott ernyővel rendelkező lámpák és a bronz keretezésű tükrök teremtik meg.


Nika Zupanc | Web | Facebook | Instagram
Morela | Web | Facebook | Instagram


Forrás: Deezen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük