fbpx
Nyomj Entert

Az elmúlt ötven év magyar fotómunkáiból nyílt kiállítás Veszprémben

A Művészetek Háza Veszprém június közepéig látogatható Rorschach Image című csoportos kiállítása az elmúlt ötven év magyar fotómunkáiból válogat. A három különálló kiállítótérben megrendezett tárlat a tükör és a tükrözés kérdéseivel foglalkozik, apropója a svájci pszichiáter, Hermann Rorschach halálának 100. évfordulója, aki a róla elnevezett tintafolttesztet a páciensei személyiségstruktúrájának feltérképezésére használta.

A veszprémi Dubniczay-palota három különálló kiállítóterében megrendezett csoportos kiállításon Bak Imre, Czigány Ákos, Dobokay Máté, Eperjesi Ágnes, Erdély Miklós, Gerhes Gábor, Károlyi Zsigmond, Maurer Dóra, Méhes László, Németh Hajnal − Beöthy Balázs, Palotai Gábor, Perneczky Géza, Pinczehelyi Sándor, Ujj Zsuzsi, Vető János és Zalavári András analóg, digitális és kamera nélküli módszerrel készült alkotásai láthatóak. Emellett először lesz teljes egészében látható Szabó Dezső Copy című legújabb „cameraless” sorozata.

Egyes fotográfiák a kompozíció és az illúziókeltés szempontjait vizsgálják, más munkáknál a tükörre mint tárgyra irányul a figyelem. További műveken a másolat fogalma, képi megjelenítése a fekete-fehér fotópapír fizikai-kémiai tulajdonságaira alapozva realizálódik.


Szabó Dezső: Copy 1. 2021.
chemigram, silver print, 58×48 cm

A kiállítás az acb Galéria, Erdély Dániel, a Kisterem, a Neon Galéria, a Várfok Galéria és a Vintage Galéria segítségével valósult meg.

Megtekinthető: 2022. 04. 29. – 2022. 06. 12.
Művészetek Háza Veszprém, Dubniczay-palota 8200 Veszprém, Vár utca 29.
Nyitvatartás: hétfő – péntek: zárva, szombat: 17:00 – 21:00, vasárnap: 10:00 – 20:00


Borítókép: Gerhes Gábor, Dance Macabre – I–VI, fotó, üvegnyomtatás, 34×44 cm


Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük